НАЧАЛО Финтех

Пазарната оценка на Blockchain.com се изстреля до $14 милиарда

март 31, 2022 10:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната оценка на Blockchain.com се изстреля до $14 милиарда

Съобщава се, че фирмата за обмен на криптовалути и финансови услуги, Blockchain.com, е набрала ново финансиране при пазарна оценка от $14 милиарда.

Според Bloomberg кръгът на финансиране е воден от глобалната фирма за рисков капитал Lightspeed Ventures и Baillie Gifford & Co., компания за управление на инвестиции, известна с ранното си участие в компании като Tesla.

Съобщава се, че при кръга на финансиране, който тепърва ще бъде публично потвърден от Blockchain.com или от инвеститорите, оценката на фирмата се увеличи от $5.2 милиарда на $14 милиарда. Общият размер на събраните средства все още не се съобщава.

Основана през 2011 г., Blockchain.com сега е една от най-големите компании за криптовалути в света и предлага широка гама от базирани на блокчейн финансови услуги от своята платформа за обмен и крипто портфейли чак до конкретни институционални продукти. Тя има 37 милиона проверени потребители с 82 милиона портфейла и над $1 трилион обща стойност на транзакциите в своята платформа.

През април миналата година Blockchain.com нашумя, след като си осигури инвестиция в размер на $100 милиона от Baillie Gifford & Co., което по това време беше най-голямата инвестиция, правена някога в компанията.

 ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Анализатор разкрива какво предстои за Биткойн до края на годината

Последният голям кръг на финансиране на Blockchain.com се състоя през март 2021 г., като в кръг от серия C фирмата набира $300 милиона при оценка от $5.2 милиарда. Кръгът на финансиране беше воден от DST Global, Lightspeed Venture Partners и VY Capital. Преди това компанията набра $120 милиона от широк спектър от фирми за рисков капитал, като финансирането до голяма степен е насочено към институционално развитие на бизнеса.

Тази седмица Blockchain.com добави името си към списъка с компании, които се оттеглят от временния регистър на Органа за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA) за лицензиране на крипто активи, който очертава, че фирмите трябва да бъдат одобрени по схема за борба с прането на пари (AML) или да спрат търговия до 31 март.

Blockchain.com оттегли заявлението си на 29 март, като вместо това избра да работи в Европа чрез литовска регистрация. На 11 март BC2C, институционален доставчици на ликвидност в крипто пространството, също се оттегли от Обединеното кралство, като планира вместо това да извършва операциите си чрез юридическо лице в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Краят на кредитните карти наближава, според централната банка на Бразилия

Ръководителят на централната банка на Бразилия Роберто Кампос Нето смята, че кредитните карти са на ръба на изчезването поради ръста на откритите плащания между различни сметки.

август 16, 2022 18:35 1 мин. четене

Barclays продължават да затварят свои клонове

Barclays обяви още 18 клона за закриване, с което общият брой на закритите през тази година обекти достигна 178.

август 16, 2022 12:23 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене

Японска банка подарява криптовалути на клиентите си

Японският банков гигант Shinsei Bank стартира нова програма за възнаграждаване на клиенти с талони за обмен на криптовалута за откриване на сметка или създаване на срочен депозит в йени в банката.

август 13, 2022 11:19 1 мин. четене