НАЧАЛО Биткойн

Близо 600 милиона потребители вече държат криптовалути

23.01.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо 600 милиона потребители вече държат криптовалути

През 2023 г. броят на притежателите на криптовалути в световен мащаб се е увеличил с 34%, достигайки внушителните 580 милиона през декември, в сравнение с 432 милиона през януари.

Този значителен модел на растеж, движен основно от Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), означава забележителна трансформация на пазара на криптовалути.

Според неотдавнашен доклад на Crypto.com, Биткойн наблюдава 33% увеличение на потребителската си база, нараствайки от 222 милиона през януари до 296 милиона.

Забележителният ръст в приемането на Биткойн може да се отдаде на различни ключови събития. Едни от най-важните сред тях бяха въвеждането на Биткойн ETF (борсово търгувани фондове) и протокола Bitcoin Ordinals.

Последното нововъведение улесни създаването на незаменяеми токени (NFT) и заменяеми токени директно в мрежата на Биткойн.

Етериум, втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, следваше плътно примера по отношение на степента на приемане.

Собствениците на Етериум също нараснаха с 39%, разширявайки се от 89 милиона на 124 милиона за същия период, което представлява 21% от глобалните притежатели на криптовалути. Ъпгрейдът на Етериум, наречен Shanghai изигра решаваща роля за стимулирането на този растеж.

Прегледът на тенденциите при криптовалутите през 2023 г. показва, че през април и май се наблюдава особено силен растеж, като темповете са съответно 5.1% и 6.7%. Този скок съвпадна с ъпгрейда на Етериум на 12 април 2023 г.

Този необичаен скок в броя на собствениците на криптовалути отразява по-широкото преминаване към дигитални активи, което привлича разнообразни инвеститори и ентусиасти по целия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за март месец

Напоследък XRP привлича значително внимание, тъй като търговците очакват потенциално възстановяване на предишните му върхови стойности на фона на силния пазар на криптовалути, доминиран от Биткойн.

22.02.2024 8:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да обмислите да продадете

От 14 февруари насам Биткойн (BTC) остава в рамките на своя диапазон, след като преодоляа психологическата бариера от $50,000.

21.02.2024 19:38 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.