НАЧАЛО Биткойн

Инвеститорите започват да прехвърлят сметките си от Vanguard, заради отказа да се предложи Биткойн ETF

22.01.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите започват да прехвърлят сметките си от Vanguard, заради отказа да се предложи Биткойн ETF

Крипто инвеститорите изразяват недоволство от неотдавнашния избор на Vanguard да ограничи достъпа на клиенти до новоодобрените спот Биткойн (BTC) борсово търгувани фондове (ETF).

Въпреки че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ одобри тези ETF-и на 10 януари, този ход предизвика значителен дебат в крипто общността.

Платформите на социалните медии се превърнаха в платформа за изразяване на разочарование и критика към Vanguard, като мнозина възприеха решението като антииновативна позиция на финансовия пазар.

Инвеститорът Майк Алфред сподели недоволството си в платформата X, характеризирайки Vanguard като “част от Trade – Fi империята на злото“,  подчертавайки отклонението от етоса на нейния основател Джак Боугъл.

Алфред съобщи за решението си да изтегли всички средства от Vanguard, като повтори мнението на други, които според съобщенията са затрупали компанията с подобни искания.

В отговор на отзвука Дейв Вайсбергер, съизпълнителен директор на CoinRoutes, разкритикува Vanguard, определяйки решението като катастрофален маркетингов ход и обвини компанията в лицемерие.

Изключването на Биткойн ETF от офертите на Vanguard е сигнал за консервативен подход към бързо развиващия се крипто пазар, който дава приоритет на трайната стабилност пред незабавните печалби.

Въпреки това тази стратегия не се приема всеобщо добре, като някои клиенти я разглеждат като пропусната възможност в разширяващата се сфера на дигиталните активи. Докладите сочат, че някои недоволни инвеститори са прехвърлили сметките си към Fidelity като алтернатива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн срещу инфлацията през 2024 година – мнение на крипто експерт

Биткойн (BTC) все повече се разглежда като привлекателна опция за диверсификация на портфейли на фона на продължаващата инфлация в Съединените щати, според прозрения на пазарни анализатори.

26.02.2024 11:00 1 мин. четене

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.