НАЧАЛО Други

Благородните метали ще засенчат Биткойн според популярен икономист

12.05.2024 8:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Благородните метали ще засенчат Биткойн според популярен икономист

Неотдавнашният скок на цените на златото и среброто привлече вниманието на инвеститорите, като благородните метали достигнаха безпрецедентни върхове от $2,370 и $28, съответно.

Тази бърза ескалация подтиква икономистите да спекулират за по-нататъшни етапи на цените, надминавайки конкурентите на пазара.

Покачващите се цени на благородните метали отклоняват настроенията на инвеститорите от Биткойн, тъй като някои анализатори изразяват скептицизъм към бъдещето на криптовалутата. Известният икономист Питър Шиф наскоро подчерта превъзходството на златото, среброто и други благородни метали над Биткойн, призовавайки инвеститорите да се откажат от криптовалутата, преди да е остаряла.

Предупрежденията на Шиф идват на фона на нарастващи икономически предизвикателства, като глобалният дълг надхвърля $34 трилиона и ескалиращото геополитическо напрежение. Докато инвеститорите търсят убежище от несигурността на пазара, те все повече се обръщат към алтернативни активи като злато и Биткойн.

Докато златото и среброто отдавна са предпочитани като инвестиционни убежища, BTC е изправен пред критики на фона на скорошното рали на металите. Въпреки това Биткойн продължава да надминава очакванията, достигайки $73,000 по-рано тази година (макар и за кратко), демонстрирайки устойчивост в условията на пазарна волатилност.

Ръстът в цените на благородните метали съвпада с променящата се глобална динамика, тъй като страни като Русия и Китай търсят алтернативи на щатския долар, променяйки финансовите наративи в световен мащаб.

Въпреки предупрежденията на Шиф, невероятният ръст на Биткойн остава неоспорим, подкрепен от пускането на Биткойн ETF и нарастващото търсене на дигитални активи като защита срещу традиционните пазарни рискове. Анализаторите прогнозират, че стойността на Биткойн със сигурност ще надхвърли $75,000, подчертавайки потенциала му да осигурява стабилна възвръщаемост в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.