НАЧАЛО Крипто Крими

Бившият директор на Binance иска да плати $4.5 милиарда, за да пътува до ОАЕ

26.01.2024 9:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Binance иска да плати $4.5 милиарда, за да пътува до ОАЕ

Бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао се е опитал да използва своите акции на Binance в САЩ на стойност $4.5 милиарда като обезпечение за пътуване до ОАЕ, както се посочва в неотдавнашна съдебна жалба от 24 януари.

Намерението на Джао е било да посети член на семейството си, подложен на операция в ОАЕ, но молбата му за пътуване е била отхвърлена от съдията на 29 декември, позовавайки се на текущи обвинения в пране на пари.

След признанието на Джао за пране на пари през 2023 г. той внесе гаранция от $175 милиона като гаранция, което му позволи да остане на свобода до февруари в очакване на съдебния процес.

Ако бъде осъден, той може да получи присъда до 18 месеца, без възможност за обжалване в рамките на този срок.

Някои писма, които Джао е представил на съда, остават поверителни, запазвайки поверителна информация, като например самоличността на члена на семейството, подложен на операция, и естеството на хирургическата процедура.

Преди това съдия Джоунс забрани на Джао да пътува до ОАЕ, като изрази опасения, че той може да се опита да избяга. Сега милиардерът трябва да остане в Съединените щати до произнасянето на присъдата на 23 февруари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Над $360 милиона в криптовалути са откраднати през февруари

През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани с кражби на криптовалути, както съобщиха от PeckShield, компания за блокчейн сигурност.

04.03.2024 21:00 2 мин. четене

Инвеститор в Bitfinex съди Wall Street Journal

Кристофър Харборн, известен като Чакрит Сакункрит в Тайланд, акционер в Bitfinex неотдавна започна съдебен процес срещу Wall Street Journal (WSJ) за предполагаема клевета.

02.03.2024 21:10 2 мин. четене

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.