НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто заемодателят Nexo съди България за рекордните $3 милиарда

25.01.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто заемодателят Nexo съди България за рекордните $3 милиарда

Крипто кредиторът Nexo заведе арбитражен иск срещу Република България, с който иска обезщетение в размер на $3 милиада.

От Nexo твърдят, че страната е участвала в “несправедливи и политически мотивирани действия… включващи необосновани и репресивни наказателни разследвания”, както се посочва в съобщение, изпратено по електронна поща в сряда.

През декември българската прокуратура прекрати разследването си срещу Nexo във връзка с предполагаеми престъпления, свързани с пране на пари, като се позова на липсата на доказателства за престъпна дейност.

Секторът на криптовалутите беше подложен на засилен контрол миналата година след внезапния срив на FTX и падането на други крипто компании през втората половина на 2022 г.

От Nexo твърдят, че разследванията са се отразили неблагоприятно на марката и репутациятае на компанията, което е довело до пропуснати бизнес възможности, включително потенциално първично публично предлагане (IPO) в САЩ.

Подаденият иск е представен на Международния център за уреждане на инвестиционни спорове (ICSID) към Световната банка във Вашингтон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Над $360 милиона в криптовалути са откраднати през февруари

През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани с кражби на криптовалути, както съобщиха от PeckShield, компания за блокчейн сигурност.

04.03.2024 21:00 2 мин. четене

Инвеститор в Bitfinex съди Wall Street Journal

Кристофър Харборн, известен като Чакрит Сакункрит в Тайланд, акционер в Bitfinex неотдавна започна съдебен процес срещу Wall Street Journal (WSJ) за предполагаема клевета.

02.03.2024 21:10 2 мин. четене

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.