НАЧАЛО Други

Бивш разработчик от Terra набира средства за стартъп

октомври 14, 2022 10:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш разработчик от Terra набира средства за стартъп

Бивш разработчик на Terra набра $15 милиона за Eclipse - неговия стартъп, който е базиран на Solana (SOL).

Преди Нийл Сомани е работил по Terranova, проект за виртуална машина на Етериум (EVM), предназначен да свърже екосистемата на стабилните монети TerraUSD с ETH. 

Проектът се провали след срива на TerraUSD, и разработчикът стартира проекта Eclipse. Въпреки че връзката с Terra вероятно се е оказала пречка, Сомани не позволи това да го спре. 

През следващото лято, в рамките на триседмичен предварителен кръг, Eclipse набира $6 милиона от инвеститори като съоснователя на Solana Анатолий Яковенко и Polygon. Набирането на средства беше последвано от начален кръг от $9 милиона, ръководен от фирмите Tribe Capital и Tabiya, съобщи първо Blockworks.

Сомани се е опитал да приложи уроците, които е научил от предишната си работа, като например избягването на единична точка на провал. 

„Ако блокчейнът, върху който изграждах, се провали, тогава бях напълно изложен на това и наистина нямаше начин да намаля този риск“, каза Сомани.

Ролъп като услуга започва да има голям смисъл, защото като ролъп не трябва да се притеснявате за сигурността с нашето решение. Дори не трябва да се притеснявате за надеждността, защото винаги можете да смените L1.

Работата на Сомани в областта на крипто инженерството започва като начинание на непълно работно време. Работейки по TerraNova, той едновременно с това стига до идеята да вземе виртуалната машина Solana и „да я превърне в своя собствена верига по някакъв начин, форма или вид“

Когато проектът Terra се срина, Сомани продължил работата оттам, където е спрял. Той се възползвал от предишните си връзки и близостта си до централата на Solana в Чикаго, и основал Eclipse.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор споделя защо държи Биткойн


В момента други лица от екосистемата Terra са изправени пред разследване или избягват арест.

Наскоро властите в Южна Корея арестуваха бившия ръководител на TerraForm Labs, компанията, отговаряща за разработването на мрежата Terra, като заповедта за арест по-късно беше отменена от съдия.

Съобщава се също, че южнокорейските власти са поискали червена бюлетина от Интерпол срещу основателя на Terraform Labs До Куон, а по-късно са наредили на основателя да предаде паспорта си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене