НАЧАЛО Други

Бивш разработчик от Terra набира средства за стартъп

14.10.2022 10:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш разработчик от Terra набира средства за стартъп

Бивш разработчик на Terra набра $15 милиона за Eclipse - неговия стартъп, който е базиран на Solana (SOL).

Преди Нийл Сомани е работил по Terranova, проект за виртуална машина на Етериум (EVM), предназначен да свърже екосистемата на стабилните монети TerraUSD с ETH. 

Проектът се провали след срива на TerraUSD, и разработчикът стартира проекта Eclipse. Въпреки че връзката с Terra вероятно се е оказала пречка, Сомани не позволи това да го спре. 

През следващото лято, в рамките на триседмичен предварителен кръг, Eclipse набира $6 милиона от инвеститори като съоснователя на Solana Анатолий Яковенко и Polygon. Набирането на средства беше последвано от начален кръг от $9 милиона, ръководен от фирмите Tribe Capital и Tabiya, съобщи първо Blockworks.

Сомани се е опитал да приложи уроците, които е научил от предишната си работа, като например избягването на единична точка на провал. 

“Ако блокчейнът, върху който изграждах, се провали, тогава бях напълно изложен на това и наистина нямаше начин да намаля този риск”, каза Сомани.

Ролъп като услуга започва да има голям смисъл, защото като ролъп не трябва да се притеснявате за сигурността с нашето решение. Дори не трябва да се притеснявате за надеждността, защото винаги можете да смените L1.

Работата на Сомани в областта на крипто инженерството започва като начинание на непълно работно време. Работейки по TerraNova, той едновременно с това стига до идеята да вземе виртуалната машина Solana и “да я превърне в своя собствена верига по някакъв начин, форма или вид”

Когато проектът Terra се срина, Сомани продължил работата оттам, където е спрял. Той се възползвал от предишните си връзки и близостта си до централата на Solana в Чикаго, и основал Eclipse.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор споделя защо държи Биткойн


В момента други лица от екосистемата Terra са изправени пред разследване или избягват арест.

Наскоро властите в Южна Корея арестуваха бившия ръководител на TerraForm Labs, компанията, отговаряща за разработването на мрежата Terra, като заповедта за арест по-късно беше отменена от съдия.

Съобщава се също, че южнокорейските власти са поискали червена бюлетина от Интерпол срещу основателя на Terraform Labs До Куон, а по-късно са наредили на основателя да предаде паспорта си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.