НАЧАЛО Други

Биткойн милиардерът и EOS пионер Брок Пиърс раздава своето крипто богатство

юли 28, 2018 13:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн милиардерът и EOS пионер Брок Пиърс раздава своето крипто богатство

В ново интервю Брок Пиърс, съосновател на крипто рисковия фонд DNA, председател на фондацията Bitcoin и подпомагащ EOS, говори за изграждането на децентрализирани автономни общности, което усложнява влиянието и прави разликата в света.

Пиърс, който беше наречен „Хипи кралят на криптовалутите“ от Rolling Stone, седна с Фред Шебеста, съосновател на Finder.com, докато в Южна Корея за срещата Beyoung Blocks Summit Seoul, за да сподели своя принос към света на капитализма и погрешното търсене на богатство.

Повечето хора играят играта на обединяващ интерес, който е личен интерес – как се грижат за себе си и произвеждат повече за себе си, съхранявайки стойност за своя полза. Аз играя различна игра. Игра, която наричам „комбиниращо въздействие“. Как правиш положително въздействие в света? Не съм съсредоточен върху себе си. Казвам се Брок и това също означава „разорен“ (broke). Разоряването е и моята цел: възнамерявам да раздам всичко, което имам с течение на времето. Отново става дума за въздействие.

Пиърс има приблизително нетно състояние от 1 млрд. Долара.

Крипто пионерът каза на Шебеста, че понастоящем участва в над 200 проекта и ключови инициативи и особено се интересува от проекти, които „да дадат на хората основание да вярват в нещо повече от себе си“.

Най-голямото му въздействие може да бъде oчертаване на икономиката на капитализма и централизацията.

Подобно на много привърженици на крипто общността, Пиърс се е преместил в Пуерто Рико, ккоето е опустошено от бедствие и изгнание на топ таланти, за да инвестира в следващото поколение хора. „Истинският въпрос е, че сте прекарали полет на интелектуален капитал, финансов капитал, човешки капитал – наречете го изтичане на мозъци“, където хората, които могат да помогнат най-много, напускат по-развитите райони.

Като онтолог, който е основател на ранчото, основател на токена Realcoin през 2014 г., предшественик на Tether , Пиърс предизвика много иновации, подкрепяйки екипи за развитие, които преосмислят какво може да направи крипто за редизайн на обществото.

Неговият крипто рисков фонд стартира над 100 нови начинания, включително Everipedia, EOS, Hashgraph, Swytch, BlockX и #MetaHash.

Пиърс също е съосновател на Blockchain Capital, фирмата за рисков капитал зад Block.one, създател на EOS, което стана най-голямата ICO през 2017 г.tron g>

ICO-та, които Пиърс нарича „първоначални предложения на общността“, позволяват на хората по света да подкрепят иновативни проекти, а блокчейните са механизми на управление, които могат да изградят децентрализирани автономни общности.

За разлика от организации с йерархични структури, които имат една точка на провал, Пиърс вярва, че децентрализираните автономни общности стават все по-големи, по-добри и по-силни.

Крипто пионерът също така казва, че airdrop-ове ефективно позволяват на иноваторите да свързват проектите си с много хора и че ICO са нарушили рисковия капитал, демократизирайки как хората извън „клуба на изключителните момчета“ могат да се съберат, за да изградят много по-устойчиви организации.

В 35-минутно интервю Пиърс споделя прогнозата си за цената на Bitcoin – над $10 000 до края на годината – и говори за напускането на EOS по-рано тази година.

https://youtu.be/gMQ675bpyS4

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене