НАЧАЛО Биткойн

Биткойн проби над $30,000 – оптимизма на инвеститорите се завръща

октомври 21, 2023 21:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн проби над $30,000 – оптимизма на инвеститорите се завръща

Пазарът на криптовалути в момента се характеризира със забележителна бича тенденция, като както Биткойн, така и различните алтернативни монети показват положителни печалби.

Биткойн успешно надхвърли границата от $30,000 след скок от 2.2% в рамките на последните 24 часа.

Новините около потенциалното одобрение на нетърпеливо очаквания спот Биткойн ETF разпалиха вълна от ентусиазъм сред инвеститорите. В резултат на това водещата криптовалута за кратко надхвърли границата от $30,000.

Забележително е, че имаше значителен ценови скок, предизвикан от фалшиви съобщения за скорошно одобрение на ETF на BlackRock. Финансовият гигант обаче незабавно опроверга тези слухове, което доведе до отказване на Биткойн от тези печалби.

Към настоящия момент BTC се търгува на цена от $30,100, отбелязвайки 12% увеличение на седмичната графика, придружено от търговски обем от $10.4 милиарда. Пазарната капитализация възлиза на $588 милиарда.

Еднодневният технически анализ от TradingView допълнително отразява бичи настроения сред инвеститорите. Обобщението показва “силна покупка” с 16 сигнала, докато пълзящите средни също сигнализират за “силна покупка” с 14 сигнала. Осцилаторите, от друга страна, предполагат “неутрална” позиция с 8 сигнала.

Етериум (ETH), водещата алтернативна монета по пазарна капитализация, също демонстрира положително движение през изминалата седмица и в момента се оценява на $1,630 след ръст от 5%.

Очакванията около предстоящото събитие за половинчатост и потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF за американския пазар доведоха до приток на лица, които навлязоха на пазара на криптовалути с надеждата да станат свидетели на следващата бича тенденция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.