НАЧАЛО Биткойн

Биткойн засенчва традиционните финанси – NASDAQ, SPY и златото изостават

октомври 21, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн засенчва традиционните финанси – NASDAQ, SPY и златото изостават

Биткойн (BTC) отбеляза рязък скок през тази седмица, като се покачи от най-ниската си стойност от $26,814 в неделя и достигна малко над $30,100 на 20 октомври.

Това развитие подчертава продължаващата липса на корелация между основната криптовалута и основните борсови индекси.

Въз основа на анализ, извършен на 20 октомври, през 2023 г. Биткойн изпреварва Етериум, златото, индекса NASDAQ и SPY, натрупвайки над 4,000 базисни точки повече от втория най-добре представящ се индекс – ETH, двете криптовалути.

Забележително е, че с 79.7% и 34.9% натрупани печалби от началото на годината, Биткойн и Етериум надминаха NASDAQ (+26.9%) съответно с 5,280 б.т. и 800 б.т. SPY и златото също изостанаха със съответните натрупани печалби от 13.2% и 7.03% през 2023 г.

Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock Inc. (NYSE: BLK), обсъди скока на Биткойн в интервю за Fox Business, като отбеляза нарастващия глобален интерес сред клиентите към “нуждата от крипто“, по думите на Финк.

BlackRock стои като най-големия мениджър на активи в света и значителен акционер в четири от петте най-големи компании за добив на Биткойн. Историята на цените на BLK говори достатъчно, като може да се похвали със забележителните 4,443% натрупани печалби от първичното публично предлагане (IPO) през 1999 г. насам.

Нещо повече, Финк не е единственият силен играч в традиционните финанси, който изразява оптимизъм по отношение на Биткойн. Многобройни институционални инвеститори проявяват все по-голям интерес към творението на Сатоши Накамото. Дейв Уайзбъргър, главен изпълнителен директор на CoinRoutes, характеризира това като “буквално перфектна буря“, която се задава за BTC.

От инвестиционна гледна точка Биткойн демонстрира устойчивост. Все още обаче има индикатори и мечи експерти, които предупреждават за потенциални бъдещи загуби.

Вземайки предвид всички фактори, инвеститорите трябва да проявяват предпазливост в тези бурни моменти след бичо рали, за да не се поддадат на “страха от пропуснати възможности” (FOMO), който може да доведе до погрешни решения в условията на волатилен пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.