НАЧАЛО Биткойн

Аржентина ще добива Биткойн по иновативен начин

08.05.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Аржентина ще добива Биткойн по иновативен начин

Операциите по добив на Биткойн се разширяват в световен мащаб, подхранвани от непрекъснатия ръст на хеширащата мощност и значението на тази дейност за мрежата на BTC.

Genesis Digital Assets Limited (GDA), една от най-големите компании за добив на Биткойн в световен мащаб, наскоро обяви значително споразумение с YPF Luz, дъщерно дружество на най-голямата аржентинска електрическа компания YPF, за създаване на ново съоражение за добив на Биткойн, използваща газ.

Според информацията те ще използват находища на природен газ, който са открити, но остават неизползваеми поради физически или икономически причини.

В съоръжението, разположено в топлоелектрическата централа Bajo del Toro в Rincón de Los Sauces, провинция Neuquén, Аржентина, ще бъдат разположени 1,200 машини за добив на BTC, захранвани с въпросните находища на газ, който в противен случай би бил изхвърлен в атмосферата.

Това е първата майнинг операция на GDA в Латинска Америка, с общ капацитет от 7 MW и 1 MW резервен капацитет.

Абдумалик Мирахмедов, изпълнителен президент на GDA, изтъкна благоприятния политически климат в Аржентина за криптовалутите и Биткойн, както и високата степен на приемане на криптовалутите в страната като средство за предпазване от инфлацията. Тази инициатива не само решава проблемите на околната среда, но и демонстрира потенциала за генериране на стойност чрез добив на BTC.

Разширяването на дейността на GDA в Аржентина означава значителна промяна в дейността по добив на Биткойн в рамките на Латинска Америка, като страни като Парагвай, Венецуела, а сега и Аржентина се очертават като потенциални центрове за индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.