НАЧАЛО Други

Кога инвеститорите могат да очакват алткойн сезона

24.02.2024 18:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кога инвеститорите могат да очакват алткойн сезона

Крипто пазарът, подобно на бурно море, постоянно се променя, а теченията му се менят с всяка следваща вълна.

Макар че Биткойн доминира в заглавията на вестниците с неотдавнашния си подем, проницателни анализатори виждат, че на хоризонта се задава буря – сезонът на алткойните може да е готов да разгърне силата си.

Майкъл ван де Поуп и Джош Олшевич, известни фигури в крипто пространството, споделиха своя ценен поглед върху механиката на тази предстояща промяна. Те представят картина, в която пазарните цикли, технологичните подобрения и икономическите събития направляват алткойн ралито.

Ван де Поуп вижда Етериум като предвестник на тази промяна, посочвайки предстоящия му ъпгрейд Dencun и потенциала за спот ETF. Тези постижения биха могли да превърнат Етериум в привлекателен инвестиционен обект, който потенциално да достигне $3,800-$4,200, догонвайки “справедливата” си оценка.

Концепцията за сезона на алткойните обаче еволюира. Вече не става въпрос за общ пазарен скок, а за стратегическо инвестиране в обещаващи екосистеми. Solana, Injective, и Render се определят като първенци, готови да се възползват от настоящата динамика. Ван де Поуп вярва, че сезонът след халвинга ще облагодетелства тези екосистеми, особено Етериум, предвид неотдавнашното му слабо представяне и предстоящите подобрения.

Той заяви:

При всеки цикъл доминирането на Биткойн достига своя връх преди халвинга. Инвеститорите ротират печалбите от Биткойн към други активи за по-висока възвръщаемост, тъй като Биткойн няма събития, които да поддържат доверието.

Олшевич повтори това мнение, подчертавайки минали цикли, при които общата пазарна капитализация на алткойните надхвърля тази на Биткойн след халвинга. Тази промяна означава изменение в нагласите на инвеститорите и разпределението на капитала. Халвингът на Биткойн исторически тласка инвеститорите към потенциала на алткойните с по-висок риск и по-висока възвръщаемост.

Исторически погледнато, линията на алткойните догонва тази на Биткойн след халвинга“, подчерта Олшевич. “Въпреки че Биткойн се представя добре след халвинга, тази промяна е чудесен сигнал, който трябва да се наблюдава.”

Той също така посочиефекта на крипто богатството“, при който капиталът, вливащ се в Биткойн, в крайна сметка намира своя път към алткойните. Повишената ликвидност и рентабилност на Биткойн след халвинга насърчават диверсификацията, тъй като волатилността се стабилизира.

Очакването на ETF-и за Етериум може допълнително да подхрани този преход, като потенциално пренасочи капитал от Биткойн и засили “ефекта на крипто богатството“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.