НАЧАЛО Биткойн

Биткойн отново проби $64,000

04.03.2024 9:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн отново проби $64,000

Биткойн (BTC) си върна нивото от $63,000, като преди това достигна границата при $64,163, доближавайки се на 8% от най-високата си стойност за всички времена.

Неотдавнашното изкачване беше съпроводено от това, което се нарича “най-зелената” седмична свещ на криптовалутата, която може да се похвали с впечатляващата разлика от над $11,000 между цените на отваряне и затваряне. Към момента на писане на статията флагманската криптовалута се търгува на цена около $63,500, което отразява 3% дневен и 24% месечен ръст.

Това рали привлече вниманието както на инвеститорите, така и на анализаторите, което подтикна към по-задълбочено проучване на движещите сили зад този бичи импулс.

Един от основните катализатори на неотдавнашния подем на Биткойн е нарастващият интерес към борсово търгуваните фондове (ETF) за BTC, като водещ е iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock. Само за седем седмици фондът счупи рекорди, като надхвърли границата от $10 милиарда управлявани активи (AUM), което е значителен етап в институционалното приемане на криптовалутите. Това бързо натрупване на активи отразява по-широката тенденция на нарастващо търсене на BTC сред институционалните инвеститори, които търсят експозиция към пазара на криптовалути чрез конвенционални инвестиционни способи.

Антъни Скарамучи, виден предприемач, прогнозира, че в крайна сметка Биткойн ETF ще контролират 10% от предлагането на Биткойн. Освен това предстоящото халвинг събитие на Биткойн играе решаваща роля в модела на оценяване на криптовалутата, като обикновено предизвиква скок на цените поради намаления темп на емитиране на нови монети и произтичащия от това ефект на дефицит.

Въпреки че до това събитие остават месеци, очакваното му въздействие вече оказва влияние върху пазарната динамика, което е видно от настоящото рали, тъй като инвеститорите се позиционират превантивно за очакваното покачване на цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.