НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се превръща във втория по големина NFT блокчейн

май 27, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се превръща във втория по големина NFT блокчейн

В изненадващ развой на събитията Биткойн се превърна във втория най-популярен блокчейн за транзакции с NFT благодарение на последната си иновация, наречена Ordinals.

Макар че Етериум все още води по обем на транзакциите, през последния месец Биткойн е обработил NFT транзакции на впечатляваща стойност от $173 милиона, което е почти половината от $390 милиона на Етериум.

Този неочакван скок на популярността предизвика трансформация, тъй като Биткойн вече се разглежда като жизнеспособна платформа за съхранение на различни дигитални активи като произведения на изкуството, филми, колекционерски предмети и др.
Ordinals, уникална функция в екосистемата на Биткойн, присвояват серийни номера на сатошита – най-малките единици на Биткойн.

Тези индивидуални сатошита с присвоените им Ordinals станаха изключително търсени и често се наричат NFT поради приликата им с дигиталната форма на изкуство.

Тази новаторска концепция позволява на колекционерите да придобиват конкретни сатошита, като плащат премия, създавайки усещане за рядкост и изключителност.

Въздействието на Ordinals върху мрежата на Биткойн е значително. Таксите за транзакциите се повишиха, тъй като търговците и колекционерите се стекоха, за да участват в тази нова NFT вълна.

Забележително е, че пазарната капитализация на BRC-20 токена ORDI, който се основава на Ordinals, скочи до впечатляващите $160 милиона само за месец.

Обемът на търговията с тях също предизвика вълнение, като колекции като Bitcoin Frogs моментално надминаха базираните незаменяеми токени на Етериум от колекцията Bored Ape Yacht Club, а няколко Ordinals колекции дори влязоха в топ 10 по обем на търговията.

Този неочакван възход изстреля Биткойн в светлината на прожекторите в NFT света, като трансформира възприемането му като обикновена мрежа за транзакции между равнопоставени потребители в динамичен и гъвкав блокчейн за дигитални активи. Със своя потенциал да съхранява и представя различни форми на съдържание Биткойн привлича вниманието на търговци, колекционери и ентусиасти.

Тъй като екосистемата на Ordinals продължава да се развива, тя разкрива вълнуващи възможности за иновации, токенизация и експериментиране директно в мрежата на Биткойн, което допълнително затвърждава новооткритата ѝ позиция в NFT пейзажа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.