НАЧАЛО Други

Рецесията в Германия предизвиква интерес към криптовалутите сред банките

май 26, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията в Германия предизвиква интерес към криптовалутите сред банките

Германия официално навлезе в период на икономически спад след две последователни тримесечия на отрицателен растеж.

Този спад беше изострен от конфликта между Русия и Украйна, който оказа значително въздействие върху Германия поради зависимостта ѝ от руските енергийни ресурси. Последните доклади обаче сочат, че германските банки постепенно стават все по-приемливи за криптовалутите.

Въпреки това нарастващо приемане германските банкови клонове все още не разрешават директна търговия с криптовалути. Дори големи финансови институции като Comdirect, Deutsche Kreditbank и ING забраняват на своите клиенти да търгуват с криптовалути чрез брокери. Вместо това клиентите на тези банки могат да инвестират в криптовалути само чрез сертификати, които имитират действителните валути.

Въпреки това нежеланието на германските банки да приемат криптовалутите постепенно намалява, тъй като все повече организации разработват стратегии за осигуряване на достъп на клиентите до дигитални активи.

Забележителен крайъгълен камък в това отношение беше въвеждането на платформата за търговия с криптовалути wpNex от Deutsche WertpapierServiceBank (Dwpbank) през март 2023 г. Този напредък предоставя достъп до пазара на дигитални активи на 1,200 банки и спестовни институции в Германия.

Въпреки това остава несигурно как свързаните банки ще реагират на това предложение, дали то ще отговори на очакванията.

От друга страна, Deutsche Bank се фокусира върху предоставянето на решения за попечителство на криптовалути за своите големи институционални клиенти. Това означава, че в бъдеще инвестиционните и пенсионните фондове могат да съхраняват своите криптовалути в Deutsche Bank.

Въпреки това банката не планира скоро да предлага стоки или услуги, свързани с криптовалута, на предприятия или частни клиенти.

Остава въпросът: Ще възприеме ли Германия напълно криптовалутите?

Като се има предвид навлизането на страната в рецесия, под въпрос е дали банките ще са склонни да инвестират в рискови активи като криптовалутите.

Възможно е Германия да се подготвя за бъдещето и да предприема стъпки за улесняване на прехода към крипто инвестиции. Все пак предстои да се види реакцията на институционалните играчи на тези събития. Като се има предвид настоящият икономически климат, възможно е приемането на дигитални активи в Германия да бъде сравнително бавно.

Въпреки това популярността на класа активи не може да се отрече. Освен това, тъй като търсенето от страна на клиентите продължава да нараства, вероятно германските банки в крайна сметка ще започнат да предлагат крипто услуги и на клиенти на дребно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.