НАЧАЛО Биткойн

Биткойн премина $46,000: Какво следва?

09.02.2024 9:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн премина $46,000: Какво следва?

Биткойн (BTC) надхвърли $46,000 рано в петък, като към момента на писане на статията цената му отразява 3.6% ръст за последните 24 часа, намирайки се на ниво от $46,300.

Водещата по пазарна капитализация криптовалута достигна едномесечен връх, съвпадащ с големия празник в Източна Азия, отбелязващ началото на считания за един от най-благоприятните периоди в китайския зодиак.

Анализаторите от 10X Research предполагат, че Биткойн потенциално може да се изкачи до $48,000 през следващите дни, позовавайки се на исторически тенденции, които показват печалби през периода на Китайската нова година, прогнозирайки увеличение от поне 11%.

През последнaта седмица Биткойн отбеляза почти 8% увеличение, възстановявайки се от загубите, понесени, когато одобрените Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) не успяха да оправдаят очакванията, което доведе до масови продажби.

През последните седмици няколко ETF-а погълнаха над $1 милиард натиск от продажби на Биткойн, което показва устойчиво търсене на криптовалутата. Освен това CryptoQuant, компания за анализ на веригата, отбеляза в доклад от четвъртък, че движенията на Биткойн от портфейлите на миньорите, които обикновено показват продажби, изглежда се забавят.

Въпреки положителната динамика някои търговци остават предпазливи, изразявайки опасения за потенциални по-нататъшни разпродажби, особено предвид волатилността, която се проявява в седмичните ценови движения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.