НАЧАЛО Други

Лоша идея е Фед да започне да намалява лихвените проценти – според финансист

08.02.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лоша идея е Фед да започне да намалява лихвените проценти – според финансист

Инвеститорът Стив Айзман, известен с успешните си шорт позиции срещу жилищния пазар преди кризата от 2008 г., предлага предпазливост по отношение на потенциалното решение на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

В неотдавнашно интервю Айзман изрази увереност в икономиката на САЩ, като особено посочи стабилните потребителски разходи като ключов показател за сила.

Подчертавайки необходимостта да се избягва изпреварваща паника относно предстоящ срив или рецесия, докато не се появят конкретни доказателства за икономическа слабост, Айзман се позова на опита си, описан във филмът “The Big Short“.

Той подчерта значителната роля на потребителските разходи, които съставляват 70% от икономиката на САЩ, като отбеляза сегашната сила на потребителското поведение и спестяванията. Айзман изрази недоумение от преобладаващата атмосфера на тревожност, като се застъпи за премерен подход и съсредоточаване върху емпирични данни.

Мониторингът на качеството на потребителските кредити се очертава като ключов показател за Айзман, който предполага, че значително влошаване, подобно на периода от края на 2006 г., би предизвикало червени сигнали за състоянието на икономиката.

До появата на такива показатели Айзман остава оптимист за цялостното състояние на икономиката.

Що се отнася до паричната политика, Айзман предупреди да не се предприемат ненужни намаления на лихвените проценти, като заяви, че настоящите икономически условия, характеризиращи се с намаляващ темп на инфлация и устойчива сила, предполагат благоразумен подход. Той предупреди за потенциалните последици от преждевременни корекции на лихвените проценти, които биха могли отново да разпалят инфлационния натиск.

Айзман се застъпи за това Федералният резерв да запази лихвените проценти на сегашните им равнища, позовавайки се на очевидния успех на усилията му за постигане на “меко приземяване“. Той подчерта значението на търпението и бдителността, като предложи на политиците да се въздържат от намеса, освен ако не се появят ясни признаци за влошаване на икономическата ситуация, за да се запазят сегашните благоприятни условия.

В обобщение, гледната точка на Айзман се върти около поддържането на предпазлива позиция по отношение на икономиката, като призовава политиците да останат бдителни, избягвайки преждевременни интервенции, които биха могли да нарушат настоящата стабилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън срещу Тръмп – кой ще спаси икономиката на САЩ?

Когато се разглежда въпросът кой може да спаси икономиката на САЩ между Байдън и Тръмп, е важно да се разгледат съответните им икономически политики, постижения и потенциални траектории.

22.02.2024 13:00 3 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.