НАЧАЛО Биткойн

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

Значимите подобрения включват модификации на P2P и мрежовите системи, нови и актуализирани RPC (Remote Procedure Calls), както и корекции на политиките за mempool и relay.

По-конкретно, тези промени вече позволяват транзакции с размери, различни от тези на свидетелите, надвишаващи 65 байта, което позволява по-голяма гъвкавост при размерите на транзакциите и засилва защитата срещу CVE-2017-12842.

Софтуерът на Биткойн се радва на широка поддръжка в основните операционни системи като Linux, macOS и Windows. Освен това новата актуализация решава проблеми, свързани с мащабируемостта и скоростта на транзакциите в мрежата на Биткойн, предизвикани от появата на Ordinals.

Струва си да се спомене, че Питър Шиф, известен крипто критик, наскоро обяви художествен проект, включващ NFT в блокчейна на Биткойн.

Това изненадващо развитие предизвика различни реакции, като някои от тях подчертаха очевидното несъответствие между предишните му критики и сегашното му участие в пространството.

Въпреки това Шиф уточни, че проектът е художествена почит към златото, като някои аспекти са привлекателни за ентусиастите на Биткойн.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн се търгува за малко под $28,000 като през последните 24 часа отбеляза незначително повишение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.