НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: По-голямата част от притежателите BTC са на печалба

март 22, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: По-голямата част от притежателите BTC са на печалба

Биткойн демонстрира своята сила по време на продължаващата финансова криза, която засегна банковия сектор. Въпреки неотдавнашното забавянето, повечето притежатели на Биткойн сега реализират печалба.

Според най-новите данни на платформата за проследяване на криптовалути IntoTheBlock от 22 март, 72% от притежателите на Биткойн са на печалба, докато 25% са на загуба, а 3% са около сумата, на която са закупили актива.

От притежателите на Биткойн 69% се считат за дългосрочни – такива, които държат криптовалутата повече от една година. В същото време 23% я държат от 1 до 12 месеца, а 8% – по-малко от месец.

Биткойн постигна успехи по време на финансовата криза, надхвърляйки $28,000 и към момента на писане на статията се търгува на ниво около $28,250 по данни на CoinMarketCap. Това представлява увеличение от 12.7% през последната седмица.

Освен това, през 2023 г. Биткойн надмина стоките, включително златото, което се счита за най-добре представящото се комодити от стария клас, с близо 10 пъти.

Старши анализаторът от Bloomberg Майк Макглоун предполага, че това показва, че Биткойн е започнал своя “суперцикъл”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане


Стрелката на индекса на страха и алчността “Crypto Fear and Greed Indexдостигна 16-месечен връх, показвайки силни нагласи за покупки с резултат от 68 точки.

Освен това, най-големият корпоративен притежател на Биткойн в света, MicroStrategy, е почти на границата на рентабилността със своите 132,500 BTC, закупени средно за $30,137.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.