НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата - MicroStrategy.

Към 31 декември MicroStrategy държеше 132,500 BTC с първоначална стойност на придобиване от почти $4 милиарда, което се равнява на средна цена от около $30,137.

Цената на Биткойн се повиши с приблизително 11% в сравнение с преди една седмица и към момента на писане на статията се търгува за около $28,050, което представлява 1% спад за последните 24 часа. През четвъртото тримесечие на 2022 г. MicroStrategy отчете нетна загуба в размер на $250 милиона като през същия период разходите ѝ за обезценка на дигитални активи възлизат на $198 милиона.

Въпреки това ръководителите на компанията обявиха, че ще продължат със стратегия си да държат за дълъг период от време Биткойн в баланса си.

Въпреки че анализаторите критикуваха MicroStrategy за стратегията ѝ за закупуване и държане по време на пазарната волатилност, неотдавнашното увеличение на стойността на Биткойн помогна за закриване на нереализираните загуби на компанията от ноември миналата година, което доведе до нарастващ интерес към децентрализираните финанси и други крипто протоколи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал


Портфолио мениджър на ETF фонда BLOK (Amplify Transformational Data Sharing) заяви, че главният изпълнителен директор на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, е пояснил, че компанията ще остане стратегически дългосрочен Биткойн притежател.

Цената на акциите на MicroStrategy се е повишила с приблизително 80% от началото на годината, а към момента на писане на статията една акция струва около $263.50.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.