НАЧАЛО Финтех

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

Сътрудничеството ще даде възможност на клиентите на Curve да извършват безконтактни плащания чрез различни артикули като гривни, пръстени и дрехи. С технологията за мобилна персонализация на Digiseq клиентите могат да свържат сигурно платежната си сметка с избрания от тях артикул, като използват своя Android или iOS смартфон.

Новаторската технология за мобилна персонализация на Digiseq позволява всеки пасивен предмет, без батерия, като пръстен или елемент от облеклото, да бъде снабден с чип и да се превърне в устройство за безконтактно плащане. Това иновативно решение може да предостави на банките, доставчиците на платежни услуги и други предприятия нови случаи на употреба, които да увеличат обема на безконтактните транзакции и да повишат приходите от обмен.

Това е възможно благодарение на приложението Manage-Mii на Digiseq, което може да активира избрания артикул за секунди. Според Шашар Биалик, основател и главен изпълнителен директор на Curve, това партньорство ще помогне на компанията да се превърне в най-ориентирания към потребителите финансов инструмент в портфейла на всеки или дори върху дрехите му.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ


Партньорството между Digiseq и Curve идва във вълнуващ момент за носимите устройства, тъй като те навлизат на масовия пазар, а потребителските марки се стремят да задълбочат връзките с клиентите си и да стимулират повече транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.