НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. - когато Биткойн достигна $69,000.

Индексът показва нарастващ оптимизъм и увереност сред инвеститорите, тъй като BTC надминава границата от $28,000. Това увеличение на индекса предполага, че търговците се чувстват по-оптимистично настроени за бъдещето на крипто пазара, въпреки неотдавнашните регулаторни опасения и пазарната волатилност.

Стойността на Биткойн нарасна значително, като само за една седмица цената му се повиши с почти 30% и достигна нивото от $28,500. Към момента на писане на статията BTC се търгува за около $28,100, което представлява увеличение от 16.3% през последните седем дни, според данни на Coingecko.

Текущият индекс показва състояние на “aлчност” с резултат от 68 точки – ниво, което за последен път е достигано през ноември 2021 г., малко след като Биткойн достигна най-високия си исторически връх (ATH) от над $69,000.

Експертите предупреждават, че когато индексът на страха и алчността достигне високо ниво това може да подсказва, че пазарът е свръхкупен и може да се нуждае от корекция. Те също така биха посъветвали инвеститорите, че прекомерният оптимизъм в настроенията на инвеститорите може да доведе до пазарен балон и последващ срив на цените.

Инвеститорите трябва да провеждат задълбочени проучвания и да вземат предвид различни фактори, преди да вземат инвестиционни решения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал


Според неотдавнашни данни на Goldman Sachs, Биткойн задмина традиционните инвестиционни активи и сектори по отношение на абсолютната възвръщаемост и коригираното спрямо риска представяне.

Смята се, че причината за повишаването на цената на Биткойн е нарастващата вероятност Федералният резерв на САЩ да промени паричната си политика. Въпреки предупрежденията на анализаторите за възможна корекция, криптовалутата се възстанови дори по-силно от акциите на Уолстрийт, което я прави привлекателен инвестиционен избор за много инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.