НАЧАЛО Биткойн

Биткойн в период на корекции – ще има ли още спадове?

22.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн в период на корекции – ще има ли още спадове?

Glassnode, фирма за крипто анализи, предполага, че след значителното си рали през тази година Биткойн (BTC) ще претърпи период на пазарна корекция и повишена волатилност на цените.

В неотдавнашно видео в YouTube фирмата посочва, че ключовите показатели сочат, че Биткойн “си поема дъх”, тъй като притежателите се възползват от печалбите след впечатляващия 175% ръст на криптовалутата през тази година, който достигна кулминацията си в нов исторически връх този месец.

“Въпреки че точният връх остава несигурен, настоящата корекция не би трябвало да е изненада предвид значителните печалби, наблюдавани в портфейлите”, се посочва в анализа на фирмата.

Спадът в предлагането на дългосрочни държатели, съчетан с рекордно високите реализирани печалби от $3.5 милиаарда на ден, подчертава тази тенденция. Фирмата отбелязва, че това ниво на привличане на печалби налага значителен приток на капитал в актива, за да се придобият тези нови налични монети.

Въпреки това тя отчита контекста на средата след одобрението на спот ETF, която предполага значителни притоци на капитал, вариращи от стотици милиони до милиарди долари.

Glassnode изтъква два ключови показателя, сочещи предстояща корекция на Биткойн. Първият е индикаторът за съотношението между пазарната и реализираната стойност (MVRV), който показва потенциална надценка на пазара.

Освен това фирмата използва коефициента Active-Value-to-Investor-Value (AVIV) – показател, сходен с реализираната цена, но изключва неактивните монети, като например изгубените.

Значителните отклонения в ценовото действие на Биткойн от средната точка на този показател предполагат предстояща корекция.

“Вероятно достигаме точка на съпротива, особено след като съотношението AVIV показва повишаване на волатилността. Историческите тенденции предполагат резки възходящи движения, последвани от също толкова резки корекции, както се вижда от нашите съотношения MVRV и AVIV”, обяснява фирмата, като предупреждава инвеститорите да се подготвят за потенциална съпротива в настоящия пазарен цикъл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.