НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Можем ли да видим нов връх скоро?

30.05.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Можем ли да видим нов връх скоро?

По-широкият пазар запазва бичата си перспектива, като BTC е само с 6.7% под историческия си връх от $73,800. Освен това Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) наскоро частично одобри спот ETF за Етериум, което допълнително засили пазарните настроения.

Важно е да се отбележи, че Биткойн ETF-ите продължават с постъпленията, като наскоро стана ясно, че 5% от цялото предлагане на криптовалутата се държи от ETF емитентите в САЩ.

Също така, водещата криптовалута получава все по-голяма политическа подкрепа, тъй като кандидата за президент Доналд Тръмп започна да приема дарения за кампанията си под формата на BTC и други криптовалути. Освен това, той заяви, че Биткойн може да помогне на САЩ да се справи с външния дълг, който е на границата да достигне $35 трилиона.

Ккрипто пазарът все още не е навлязъл във високомоментно рали, активи като BTC могат да предложат подходящи възможности за влизане в нови лонг позиции.

Биткойн се отличава с пионерската си роля в определянето на концепцията за криптовалутите. Той въведе идеята за дефицит в дигиталното пространство чрез ограниченото си предлагане от 21 милиона токена, контрастирайки с традиционните фиатни валути, които могат да бъдат печатани неограничено от правителствата.

Тази седмица бе особено волатилна за крипто пазара на фона на смесените настроения около спот ETH ETF, но BTC успя да се задържи над $66,000. Неотдавнашният обрат на това ниво повиши актива, като в момента се търгува на ниво от $67,574.

По данни на CoinMarketCap Биткойн може да се похвали с пазарна капитализация от $1.331 трилиона, докато 24-часовият обем на търговията е намалял с 6% до $27 милиарда.

На дневната графика възходяща тренд линия подкрепя настоящата тенденция на възстановяване на BTC. Цената на токена може да се нуждае само от още едно отклонение от тази динамична подкрепа, преди да оспори върха от $73,800 и да се насочи към нов връх над $76,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.