НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

30.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

Според RJ Fulton от The Motley Fool, BTC пазарът изглежда се намира в ранните етапи на концепция, известна като „теория на игрите“, която може значително да стимулира масовото приемане и по-нататъшното увеличение на цената на водещия актив.

Едно от ключовите събития е одобряването от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF). Това одобрение проправи пътя за по-широкото приемане на Биткойн, позволявайки на институционалните инвеститори да придобият експозиция към актива, без да се включват пряко в сложността на крипто сектора.

Хедж фондове, пенсионни планове и други институции, които инвестират от името на клиенти, които преди това избягваха крипто пазара поради неговата сложност, вече могат да включат BTC в портфейлите си. Това води до сериозен приток на институционален капитал на BTC пазара.

Данните на The Motley Fool сочат, че около 700 професионални инвестиционни компании, сред които известни имена като Millennium Management, Morgan Stanley (NYSE: MS) и Bracebridge Capital, притежават общо около $5 милиарда в спот Биткойн ETF. Това подчерта осъзнатата важност на включването на BTC в инвестиционните портфейли.

Ако последните проучвания са верни, идеалната експозиция за институционалните инвеститори е около 5%. При положение че тези инвеститори управляват активи на стойност близо $130 трилиона, пазарната капитализация на Биткойн може да нарасне до над $7 трилиона (в сравнение със сегашните $1.35 трилиона), което ще доведе до надхвърляне на цената на дигиталния актив от $400,000.

От друга страна, неотдавнашно проучване на ARK Invest показа, че разпределението от 5% може да е твърде консервативно. ARK Invest твърди, че оптималната експозиция трябва да е по-близо до 19%, което може да доведе до увеличаване на пазарната капитализация на Биткойн до $25 трилиона, а на цената му – до зашеметяващите $1.3 милиона.

Теория на игрите и Биткойн

Този сценарий е пример за теорията в ранните ѝ етапи, когато институционалните инвеститори, действащи като рационални играчи, вземат стратегически решения въз основа на действията на другите. Тук институциите наблюдават печелившите инвестиции в BTC на своите колеги, което води до FOMO на потенциалната възвръщаемост.

Водени от присъщата си конкурентност, тези институционални играчи могат да използват огромните си ресурси, за да изпреварят конкуренцията, което засилва спешността и изстрелва цената на Биткойн до безпрецедентни висоти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.