НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да повтори скока на цената по време на COVID пандемията

30.01.2024 14:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да повтори скока на цената по време на COVID пандемията

През 2020 г. световната икономика и финансовите пазари бяха изправени пред катаклизъм поради пандемията от COVID-19, което остави трайно въздействие върху Биткойн.

Първоначално, тъй като предизвиканите от паника продажби удариха както традиционните, така и крипто пазарите, Биткойн отбеляза рязък спад. Въпреки това, неговата устойчивост стана очевидна, тъй като бързо се възстанови, привличайки нова вълна от инвеститори, търсещи защита срещу икономическата несигурност.

Към днешна дата Биткойн отново преминава през забележителен подем, напомнящ за ралито, предизвикано от пандемията. Ръстът се дължи на комбинация от фактори, включително макроикономически тенденции, институционален интерес и регулаторни промени.

Биткойн е позициониран за най-дългата си печеливша серия за пети пореден месец, отразявайки ралито от ерата на пандемията, подхранвано от лесните пари. През януари той отбеляза приблизително 2% увеличение на фона на колебания, предизвикани от въвеждането на първите спот Биткойн ETF в САЩ и променящите се възгледи относно паричната политика. Към момента на писане на статията стойността на Биткойн възлиза на $43.360, което е увеличение с 2.6% в рамките на последните 24 часа и 12% за последната седмица.

В световен мащаб пазарът на криптовалута се оценява на $1.75 трилиона, с промяна от 2.73% през последните 24 часа и забележимо увеличение от 63.46% през последната година. Пазарната капитализация на Биткойн е $851 милиарда, което представлява 48.76% пазарен дял, докато стабилните монети притежават $137 милиарда, съставляващи 7.84% от общата пазарна капитализация на крипто.

Данните на Bloomberg показват, че постигането на пет последователни месечни печалби ще бъде като поредицата от шестмесечния период, започващ през октомври 2020 г. и завършващ през март 2021 г., когато Биткойн достигна връх от близо $69,000.

Спот Биткойн ETF от BlackRock Inc. и Fidelity Investments започнаха да търгуват в САЩ на 11 януари. Преди дебюта си миналата година BTC отбеляза почти 160% скок, привличайки нови инвеститори. Данните на Bloomberg показват нетна инвестиция от $1 милиард в тези ETF, отбелязвайки най-успешния дебют в историята.

Основните алткойни доведоха до възстановяването на пазара, като Биткойн надмина своята 50-дневна пълзяща средна стойност и достигна над $43,300. Въпреки че не е убедително доказателство за възходяща тенденция, постоянното възходящо представяне на алткойните през последните шест дни позиционира Биткойн за потенциален тест над $46,000.

Интересът на инвеститорите се простира отвъд топ монетите, както се вижда от представянето на ключови алткойни. Тази година обаче не се очаква устойчиво търсене на по-малки алткойни или меме монети, което обикновено се случва след силен бичи пазар.

Данните на CoinShares показват спад в инвестициите за BTC, ETH и SOL, докато инвестициите във фондове, позволяващи шортове на Биткойн, са се увеличили. Въпреки значителните изходящи потоци от фонда на Grayscale, новосъздадените ETF в САЩ са отбелязали значителни притоци, възлизащи на общо $5.94 милиарда  от въвеждането им на 11 януари, според CoinShares.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Едуард Сноудън с изненадваща прогноза за Биткойн

В неотдавнашни дискусии в социалните мрежи Едуард Сноудън намекна за значителни развития в сектора на криптовалутите през 2024 г.

29.02.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.