НАЧАЛО Алткойни

Наближава повратен момент за крипто пазарите – Б. Бархайдт

август 31, 2022 15:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Наближава повратен момент за крипто пазарите – Б. Бархайдт

В ново интервю Бил Бархайдт каза, че индексът PMI показва, че САЩ или са в рецесия или са на път да навлязат в такава.

Въпреки низходящите ценови действия през тази седмица, главният изпълнителен директор на платформата за управление на крипто богатство Abra смята, че макроикономическите сили скоро могат да доведат до бичи ценови действия на крипто пазарите.

В ново интервю за Thinking Crypto Бил Бархайдт каза, че индексът на мениджърите по поръчките (PMI) показва, че САЩ или са в рецесия или са на път да навлязат в такава. PMI е икономически индикатор, който има за цел да покаже състоянието на производствения сектор и сектора на услугите.

Бархайдт каза, че лично той смята, че икономиката е в рецесия от около 4-5 месеца.

Смятам, че тази рецесия ще продължи вероятно до края на годината… В общи линии ще видите “Голямата пауза” от страна на Фед.

Какво представлява “голямата пауза”? Тогава ще чуете нещо от рода на: “Фантастично е да се види, че тези драстични увеличения на лихвените проценти, които направихме, имаха предвидения ефект да забавят инфлацията на цените, бла-бла-бла-бла-бла. Поздравяваме се, бла-бла, поздравяваме се, бла-бла-бла. 

Което всъщност на английски език означава: “В момента сме в рецесия и тъй като барометрите, които повечето от нас използват, за да разберат това, са неразбираеми за [средностатистическите хора], не е нужно да го казвам, но всъщност сме в рецесия, така че ще спрем тези драматични увеличения на лихвите и ще изчакаме да видим какво ще стане, което означава, че не знаем какво да правим, но сме в рецесия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: JPMorgan: Трябва да се откажате от вашите криптовалути


Според главният изпълнителен директор на Abra, “голямата пауза” ще настъпи през октомври. Той смята, че през първото тримесечие на 2023 г. ще започне “играта” за рискови активи като Биткойн и останалите криптовалути, намеквайки, че те могат да започнат дългоочакваното си възстановяване.

Мисля, че наистина ще започне играта за акциите и криптовалутите, тъй като паричното предлагане ще започне да се увеличава драстично в резултат на паузата на Фед и очакванията на пазара на облигации, че ще се върнем към своеобразния низходящ канал, в който лихвените проценти са били през последните три десетилетия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

3 Отговори на “Наближава повратен момент за крипто пазарите – Б. Бархайдт”
  1. Хехе бла бла бла ще почакате много дълго за да видите пак лихвите на нива от миналото десетилетие. Обърнатата крива на доходност говори за рецесия но вижте пазара на труда той е във възход. Дори и да влязат в рецесия фед казва че няма да спре с повишаването на лихвите. Забравете епохата на евтината пари които крепяха цените на активите.

  2. Станимир,

    Не съм съгласен, НО да сметнем необоснованата ти теория за вярна, значи идва ред на евтините активи, какво по хубаво от биткойн 14 000, 11 000 или дори 7. А това че, пазара на труда е във възход, в учебниците по икономика го пише, повишената инфлация води до намалена безработица. Но какво става ако безработицата падне под 5-6%? Недостиг на кадри, а след това? Повишаване на заплати? А след това?

  3. За мен както и за много икономисти биткойна е едно нищо, пирамида. Зад него няма нищо само убеждението че цената ще расте за да продадеш. Относно безработицата, когато САЩ влязат в рецесия тогава безработицата ще скочи драстично а какво става след това с заплатите с кредитите а с активите?
    Централните банки никога вече няма да се върнат към лихвите от 2020 21. Предстои десетилетие на високи лихви и стегната парична политика въпреки предстоящата рецесия

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене