НАЧАЛО Биткойн

Биткойн миньорите масово разпродават преди халвинга – какво означава това?

29.01.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите масово разпродават преди халвинга – какво означава това?

Последните данни от веригата разкриват, че миньорите на Биткойн (BTC) активно участват в дейности по продажба.

Анализ, представен в публикация на CryptoQuant, подчертава забележителна промяна в пейзажа на добива на Биткойн, която съвпада с предстоящото халвинг събитие на криптовалутата.

Приложената графика илюстрира различни показатели, свързани с миньорите на BTC през последните години.

Първият показател, наречен “резерв на миньорите“, следи общата сума на Биткойн, която понастоящем се държи в колективните портфейли на всички миньори. Наблюдаваната на графиката тенденция показва значително намаляване на резерва на миньорите, което означава, че te са прехвърляли нетен брой монети от портфейлите си.

Въпреки че конкретните причини за тези прехвърляния са различни, продажбата изглежда правдоподобен мотив.

Друг показател, подкрепящ идеята за скорошни продажби, е “потокът от миньори към борси“, който измерва количеството, което миньорите прехвърлят към централизирани борси. Обикновено миньорите депозират монетите си на тези платформи с цел продажба. Графиката показва забележим ръст на такива транзакции от тази група.

И така, защо миньорите са избрали скорошната разпродажба?

Според анализатора това е стратегически ход. Миньорите традиционно реализират печалби преди халвинг събитие, за да покрият оперативните си разходи и да се подготвят за бъдещи инвестиции.

Халвинг събитията, които се случват на всеки четири години, включват постоянно намаляване на “възнагражденията за блокове” в мрежата на Биткойн. Възнагражденията за блокове са стимулите, които миньорите получават за валидиране на блокове в блокчейна и които представляват основният им източник на приходи.

Предстоящото халвинг събитие, до което остават само месеци, предполага засилена конкуренция за възнагражденията. Анализаторът отбелязва:

“За да останат конкурентоспособни в този развиващ се пейзаж, миньорите са принудени да инвестират в ново, по-ефективно оборудване и технологии за добив. Продажбата на част от резервите им от BTC осигурява необходимия капитал за тези инвестиции.”

Макар че разпродажбата на миньорите може да окаже краткосрочен натиск за понижаване на цените, от решаващо значение е тя да бъде разпозната като част от стратегически отговор за ориентиране в променящата се динамика на екосистемата за добив на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.