НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да се срине точно преди халвинга – ето защо

28.01.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да се срине точно преди халвинга – ето защо

Очаква се предстоящото хапв9йг събитие на Биткойн, насрочено за 20 април, да бъде катализатор за рязко покачване на стойността на BTC - модел, наблюдаван в предишни случаи.

Въпреки това остава възможността BTC да претърпи спад от сегашните си нива, преди да набере достатъчен импулс за очакваното покачване след халвинга.

Според анализ на CrypNuevo, познат търговец, известен с точните си оценки на ликвидния пул, се предвижда краткосрочен бичи тренд към $47,000, последван от потенциална корекция до диапазона $36,000.

CrypNuevo предполага, че Биткойн може да премине през фаза на консолидация между $40,000 и $45,000 през февруари. През този период може да има отклонение, водещо до гореспоменатия връх от $47,000. Впоследствие се определя вероятна зона на подкрепа между $36,000 и $36,700, като се вземат предвид историческите ликвидни пулове и ценовото действие.

Правейки паралели с предишни халвинг събития, при които Биткойн исторически се консолидира или възстановява през предходните месеци, анализът на ликвидността на CrypNuevo се съгласува с прогнозата за потенциално достигане на $36,000 от BTC до март. Слизането до тази цел би означавало приблизително 15% спад от настоящата цена на Биткойн.

Заслужава да се отбележи, че този процент отразява моделите, наблюдавани през предходните години, като например сценария от 2020 г., когато Биткойн претърпя повече от 40% загуба по време на глобалната Ковид криза.

Важно е обаче да се признае, че историческите тенденции не гарантират бъдещи резултати. Техническите анализи, макар и да се основават на вероятности, не са безпогрешни, особено на волатилния и непредсказуем пазар на криптовалути. Фактори като макроикономика, фундаментални фактори, търсене и предлагане и мащабни пазарни движения могат да окажат значително въздействие върху стойността на Биткойн.

Следователно лицата, занимаващи се с търговия и инвестиции в криптовалути, трябва да бъдат предпазливи, да провеждат задълбочени проучвания и да разбират тънкостите на актива, с който работят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.