НАЧАЛО Други

Биткойн майнинг компанията Core Scientific отхвърли оферта за $1 милиард

07.06.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн майнинг компанията Core Scientific отхвърли оферта за $1 милиард

Компанията за копаене на биткойн Core Scientific отхвърли предложение за придобиване на стойност $1 милиард от фирмата за изкуствен интелект CoreWeave.

Това решение следва скорошно партньорство между двете компании, което се очакваше да генерира значителни приходи.

Офертата за придобиване от страна на CoreWeave, оценена на $5.75 на акция, беше отхвърлена от Core Scientific, като бордът заяви, че подценява компанията и не е в най-добрия интерес на акционерите.

Въпреки отхвърлената оферта, Core Scientific и CoreWeave поддържат силно партньорство. Те подписаха 12-годишен договор, при който Core Scientific ще осигури 200 мегавата капацитет за повишаване на високопроизводителните изчисления на CoreWeave. Тази сделка се очаква да донесе приблизително $3.5 милиарда. Пазарът реагира положително, като цената на акциите на Core Scientific скочи с 40%.

Отказът на Core Scientific от изкупуването подчертава стратегическото му позициониране в развиващите се пазари на AI и криптовалути. Освен майнинга, стабилната инфраструктура на компанията поддържа високопроизводителни изчисления, което я прави ключов играч в технологичния пейзаж.

Тъй като AI технологията продължава да расте, доказано от неотдавнашния скок на Nvidia да стане втората най-ценна публична компания в САЩ, инфраструктурата на Core Scientific я позиционира добре за бъдещ напредък.

Въпреки офертата за поглъщане, акциите на Core Scientific останаха стабилни, отразявайки доверието на инвеститорите в посоката и потенциала на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.