НАЧАЛО Биткойн

Биткойн майнинг гигант сключи историческо партньорство с AI компания

04.06.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн майнинг гигант сключи историческо партньорство с AI компания

Core Scientific, известен доставчик на услуги за добив на Биткойн и хостинг, базиран в Северна Америка, наскоро обяви подписването на серия от 12-годишни договори с AI Hyperscaler CoreWeave.

Очаква се това споразумение да генерира значителни приходи за Core Scientific, като средният годишен приход се оценява на около $290 милиона, а общият размер на кумулативните приходи за 12-годишния период по план ще надхвърли $3.5 милиарда.

Според Адам Съливан, главен изпълнителен директор на Core Scientific, това разширяване на взаимоотношенията с CoreWeave представлява възможност за компанията да диверсифицира своя бизнес модел и да постигне балансирано портфолио, което обхваща както добив на Биткойн, така и алтернативен изчислителен хостинг.

Съливан подчерта, че този ход позиционира Core Scientific така, че да максимизира паричните потоци, да минимизира риска, като същевременно поддържа значителна експозиция към потенциалния възход на BTC.

Съгласно условията на договора Core Scientific планира да достави 200 мегавата инфраструктура и да предприеме необходимите модификации на съществуващите си обекти, за да приеме операциите на CoreWeave. Добивната компания предвижда тези обекти да бъдат подготвени и да започнат да функционират до първата половина на 2025 г.

По-специално, CoreWeave ще финансира всички капиталови инвестиции, необходими за модифициране на съществуващата инфраструктура на Core Scientific. За да компенсира тези разходи, CoreWeave възнамерява да кредитира Core Scientific с приблизително $300 милиона, които постепенно ще бъдат приспаднати от месечните им такси за хостинг с течение на времето.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.