НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете купуват BTC за близо $800 милиона в рамките на 24 часа

ноември 30, 2022 16:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете купуват BTC за близо $800 милиона в рамките на 24 часа

Водеща фирма за криптоанализи установява, че Биткойн (BTC) китовете акумулират отново, след като продадоха огромни количества от топ криптоактива след имплозията на FTX по-рано този месец.

Според Santiment китовете продаваха общите си притежания в продължение на 13 месеца, а адресите, притежаващи между 100 и 10,000 BTC, са продали 1.36% от предлагането си през първите три седмици на ноември.

Биткойн китовете са прекарали вече 13 месеца продавайки кумулативните си наличности, докато цените са се понижавали.

Въпреки това, след големия тласък надолу през първите три седмици на ноември, когато се появиха новините за FTX, през последните пет дни бяха натрупани обратно 47,888 BTC.

Към момента на писане на статията BTC се търгува за около $16,900 като за момент криптовалутата надхвърли нивото от $17,000. Най-високо класираният криптоактив по пазарна капитализация се е повишил с 2.4% през последните 24 часа и с повече от 1% през последната седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Santiment също така отбелязва, че през последните седем дни криптопазарите показват предпочитание към алткойните пред Биткойн.

Пазарите предимно предпочитат алткойните през последната седмица като много от тях върнаха двуцифрени положителни проценти на възвръщаемост. Това беше достатъчно, за да накара трейдърите да се развълнуват за обрат в криптовалутите. Еуфоричните настроения се повишиха до тримесечен връх.

Santiment твърди, че скоковете на цената на Dogecoin (DOGE) често са “надеждно отражение на еуфорията на общността”.

Когато алткойн хайпът достигне връхната си точка, DOGE обикновено е на преден план. Както показва тази графика, големите скокове на меме токена могат да бъдат полезни за предвещаване на предстоящи спадове на Биткойн.

Към момента на писане на статията DOGE се търгува на цена от $0.10. Осмият криптоактив по пазарна капитализация е нараснал с повече от 7% през последните 24 часа и с близ 30% през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.