НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете купуват BTC за близо $800 милиона в рамките на 24 часа

ноември 30, 2022 16:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете купуват BTC за близо $800 милиона в рамките на 24 часа

Водеща фирма за криптоанализи установява, че Биткойн (BTC) китовете акумулират отново, след като продадоха огромни количества от топ криптоактива след имплозията на FTX по-рано този месец.

Според Santiment китовете продаваха общите си притежания в продължение на 13 месеца, а адресите, притежаващи между 100 и 10,000 BTC, са продали 1.36% от предлагането си през първите три седмици на ноември.

Биткойн китовете са прекарали вече 13 месеца продавайки кумулативните си наличности, докато цените са се понижавали.

Въпреки това, след големия тласък надолу през първите три седмици на ноември, когато се появиха новините за FTX, през последните пет дни бяха натрупани обратно 47,888 BTC.

Към момента на писане на статията BTC се търгува за около $16,900 като за момент криптовалутата надхвърли нивото от $17,000. Най-високо класираният криптоактив по пазарна капитализация се е повишил с 2.4% през последните 24 часа и с повече от 1% през последната седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Santiment също така отбелязва, че през последните седем дни криптопазарите показват предпочитание към алткойните пред Биткойн.

Пазарите предимно предпочитат алткойните през последната седмица като много от тях върнаха двуцифрени положителни проценти на възвръщаемост. Това беше достатъчно, за да накара трейдърите да се развълнуват за обрат в криптовалутите. Еуфоричните настроения се повишиха до тримесечен връх.

Santiment твърди, че скоковете на цената на Dogecoin (DOGE) често са „надеждно отражение на еуфорията на общността“.

Когато алткойн хайпът достигне връхната си точка, DOGE обикновено е на преден план. Както показва тази графика, големите скокове на меме токена могат да бъдат полезни за предвещаване на предстоящи спадове на Биткойн.

Към момента на писане на статията DOGE се търгува на цена от $0.10. Осмият криптоактив по пазарна капитализация е нараснал с повече от 7% през последните 24 часа и с близ 30% през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене