Home

Биткойн китовете купуват BTC за близо $800 милиона в рамките на 24 часа

30.11.2022 16:59 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете купуват BTC за близо $800 милиона в рамките на 24 часа

Водеща фирма за криптоанализи установява, че Биткойн (BTC) китовете акумулират отново, след като продадоха огромни количества от топ криптоактива след имплозията на FTX по-рано този месец.

Според Santiment китовете продаваха общите си притежания в продължение на 13 месеца, а адресите, притежаващи между 100 и 10,000 BTC, са продали 1.36% от предлагането си през първите три седмици на ноември.

Биткойн китовете са прекарали вече 13 месеца продавайки кумулативните си наличности, докато цените са се понижавали.

Въпреки това, след големия тласък надолу през първите три седмици на ноември, когато се появиха новините за FTX, през последните пет дни бяха натрупани обратно 47,888 BTC.

Към момента на писане на статията BTC се търгува за около $16,900 като за момент криптовалутата надхвърли нивото от $17,000. Най-високо класираният криптоактив по пазарна капитализация се е повишил с 2.4% през последните 24 часа и с повече от 1% през последната седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.


Santiment също така отбелязва, че през последните седем дни криптопазарите показват предпочитание към алткойните пред Биткойн.

Пазарите предимно предпочитат алткойните през последната седмица като много от тях върнаха двуцифрени положителни проценти на възвръщаемост. Това беше достатъчно, за да накара трейдърите да се развълнуват за обрат в криптовалутите. Еуфоричните настроения се повишиха до тримесечен връх.

Santiment твърди, че скоковете на цената на Dogecoin (DOGE) често са “надеждно отражение на еуфорията на общността”.

Когато алткойн хайпът достигне връхната си точка, DOGE обикновено е на преден план. Както показва тази графика, големите скокове на меме токена могат да бъдат полезни за предвещаване на предстоящи спадове на Биткойн.

Към момента на писане на статията DOGE се търгува на цена от $0.10. Осмият криптоактив по пазарна капитализация е нараснал с повече от 7% през последните 24 часа и с близ 30% през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Биткойн ще избухне, ако Тръмп спечели – Робърт Кийосаки

Милиардерът инвеститор Робърт Кийосаки отново се застъпи за Биткойн, предполагайки, че евентуалното управление на Тръмп може значително да повиши стойността му.

23.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.