Home

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

20.06.2024 16:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

Това постижение следва одобрението на спот BTC ETF в САЩ през януари, предизвиквайки повишен интерес от страна на брокери и финансови консултанти в Австралия.

Въпреки че ETF на VanEck не е първият базиран на крипто ETF в Австралия – местните филиали на CBOE Global Markets вече предлагат подобни продукти – той е първият на ASX. Това развитие подчертава нарастващото приемане на крипто инвестициите сред традиционните финансови среди.

Подобно на други BTC ETF, VanEck’s не държи базовия актив директно, а инвестира в котирания в САЩ VanEck Bitcoin Trust, отразявайки стратегията му на други пазари.

След като одобрението на BTC ETF в САЩ предизвика значителни притоци в този нов финансов инструмент, Биткойн достигна исторически връх от малко над $73,700 два месеца по-късно.

Въпреки последвалия спад от 10% от този връх, стартирането на BTC ETF на VanEck в Австралия може потенциално да възобнови интереса и да повлияе положително на цената на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.