НАЧАЛО Други

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

29.02.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

В неотдавнашно интервю Назаров подчерта, че основните нови участници, които движат настоящия цикъл на крипто пазара, са институциите в глобалната финансова система. С успеха на Биткойн ETF се очаква тези институции да потърсят алтернативни начини за ангажиране с дигиталните активи. Според Назаров все още има значителен неизползван потенциал за навлизане на капитали на криптопазарите.

Той подчерта, че глобалната финансова система представлява значителна група от нови купувачи в този цикъл. Биткойн ETF-ите предоставят на тези институции канали за инвестиции и плащания, като предлагат структури, съобразени с техните рискови профили и нива на комфорт.

Назаров очаква, че въвеждането на ETF ще отвори значителен нов пазар не само за Биткойн, но и за други ETF за криптовалути. Освен това той прогнозира последваща фаза на токенизация на активите, при която банките ще създават активи, които да се конкурират с ETF или да ги допълват, което допълнително ще стимулира притока на капитали.

Назаров отбеляза, че институциите, съставляващи значителен пазар, са развили ново доверие в криптовалутите и сега имат безпрецедентен достъп до цифрови активи.

Той определи това развитие като преломен момент, означаващ, че основните мениджъри на активи в световен мащаб, включително най-големите, са достигнали ниво на комфорт с криптоактивите.

Назаров смята, че тази съдбоносна промяна предоставя средства за ангажиране на огромен пазар с криптовалутите, чийто мащаб все още може да не е напълно осъзнат от средния потребител или някои институции. По този начин той разглежда това като значителна стъпка към интегрирането на световния финансов пазар в сферата на криптовалутите и блокчейн технологията по невиждан досега начин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва повечето азиатски валути

Основните азиатски валути, на които преди се гледаше като на потенциални претенденти за надмощие на щатския долар, сега се сблъскват със значителни затруднения на валутните пазари.

16.04.2024 11:00 2 мин. четене

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.