НАЧАЛО Други

Биткойн: Дялът на Binance в дневния обем на търговия достигна рекордни стойности

16.02.2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Дялът на Binance в дневния обем на търговия достигна рекордни стойности

Данните показват, че обемът на спот търговията с Биткойн е останал стабилен през последната седмица, а доминиращата позиция на Binance е нараснала още повечe до 96%

Според последния седмичен доклад на Arcane Research обемът на търговията с Биткойн (BTC) се е задържал на около $10 милиарда през изминалата седмица.

На долната графика може да видите тенденцията в 7-дневния обем на търговията с флагманската криптовалута през последната година като данните включват само обемите от борсите включени във фонда Bitwise 10, тъй като е известно, че те предоставят най-надеждните данни на пазара.

Както е показано на горната графика, 7-дневният среден обем на търговия с Биткойн е на стойност около $10 милиарда през последната седмица. Както е видно обаче, огромната част от този обем се е осъществил на Binance.

На спот пазара, с изключение на Binance, показателят сочи към много по ниско ниво – $390 милиона през последните седем дни, което е най-ниската стойност от 7 януари тази година насам.

Това означава, че 96% от общия обем на търговията на борсите включени в Bitwise 10 е реализиран на платформата на Binance.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $30,000 действа като „магнит“ за цената, твърди анализатор


Дневният обем на търговия е показател, който измерва общата сума на сключените сделки с Биткойн от индексния фонд Bitwise 10 в даден ден.

Когато стойността на индикатора е висока, това означава, че в момента на спот пазара се движат голям брой монети. Подобна тенденция може да бъде знак, че търговците са активни на пазара. От друга страна, ниските стойности сочат, че в момента на BTC спот пазара се наблюдава ниска активност, а това може да означава, че няма голям интерес към актива от страна на инвеститорите.

Според доклада обемите на Binance са толкова големи и платформата придобива по-доминантна позиция благодарение на ротацията от BUSD към USDT чрез BTC/BUSD тъй като както при двойката BTC/BUSD, така и при BUSD/USDT се наблюдаваха повишени обеми на фона на проблемите с Paxos – компанията емитент на BUSD.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.