НАЧАЛО Други

Биткойн: Дялът на Binance в дневния обем на търговия достигна рекордни стойности

февруари 16, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Дялът на Binance в дневния обем на търговия достигна рекордни стойности

Данните показват, че обемът на спот търговията с Биткойн е останал стабилен през последната седмица, а доминиращата позиция на Binance е нараснала още повечe до 96%

Според последния седмичен доклад на Arcane Research обемът на търговията с Биткойн (BTC) се е задържал на около $10 милиарда през изминалата седмица.

На долната графика може да видите тенденцията в 7-дневния обем на търговията с флагманската криптовалута през последната година като данните включват само обемите от борсите включени във фонда Bitwise 10, тъй като е известно, че те предоставят най-надеждните данни на пазара.

Както е показано на горната графика, 7-дневният среден обем на търговия с Биткойн е на стойност около $10 милиарда през последната седмица. Както е видно обаче, огромната част от този обем се е осъществил на Binance.

На спот пазара, с изключение на Binance, показателят сочи към много по ниско ниво – $390 милиона през последните седем дни, което е най-ниската стойност от 7 януари тази година насам.

Това означава, че 96% от общия обем на търговията на борсите включени в Bitwise 10 е реализиран на платформата на Binance.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: $30,000 действа като „магнит“ за цената, твърди анализатор


Дневният обем на търговия е показател, който измерва общата сума на сключените сделки с Биткойн от индексния фонд Bitwise 10 в даден ден.

Когато стойността на индикатора е висока, това означава, че в момента на спот пазара се движат голям брой монети. Подобна тенденция може да бъде знак, че търговците са активни на пазара. От друга страна, ниските стойности сочат, че в момента на BTC спот пазара се наблюдава ниска активност, а това може да означава, че няма голям интерес към актива от страна на инвеститорите.

Според доклада обемите на Binance са толкова големи и платформата придобива по-доминантна позиция благодарение на ротацията от BUSD към USDT чрез BTC/BUSD тъй като както при двойката BTC/BUSD, така и при BUSD/USDT се наблюдаваха повишени обеми на фона на проблемите с Paxos – компанията емитент на BUSD.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене