НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?

октомври 4, 2022 17:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?

Биткойн (BTC) се бори да се придвижи над $20,000 на фона на мечите условия на пазара на криптовалути и по-широките макроикономически проблеми.

Какво може да предстои за Биткойн?

Kрипто експертите анализират скорошните ценови действия на актива, за да се опитат да определят бъдещите му движения.

Според един от тези анализи Биткойн може да очаква “известен бичи импулс”, стига да пробие зоната на съпротива от $20,100 – $20,340, заяви в туит на 3 октомври крипто консултантската платформа Eight Global.

Консултантската платформа отбеляза също, че:

Поглеждайки към цялостното ценово действие на BTC, можем да видим, че всъщност се консолидираме от доста време насам.

Според графиката, публикувана от Eight Global, подкрепа може да се намери “в зелената зона” около $18,565 – $18,800.

Макроикономическите фактори като високата инфлация и нарастващите лихвени проценти със сигурност оказват натиск върху цената на най-голямата криптовалута. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие


Спад на предлагането на борсите

Междувременно предлагането на Биткойн на борсите е спаднало до четиригодишно дъно, което показва, че повече участници на пазара искат да купуват криптовалутата, отколкото да я продават.

В същото време някои анализатори разглеждат поведението на Биткойн по време на предишни мечи пазари през октомври и отбелязват, че водещият цифров актив се е представял слабо през тези периоди. Други очакват месецът да бъде силен за актива, като отново се позовават на поведението на BTC в миналото.

Обемът на търговията с Биткойн достигна тримесечен връх, като на 1 октомври възлезе на $42.68 милиарда, тъй като инвеститорите се отказват от фиатните пари с рекордни темпове и се насочват към най-голямата криптовалута и Етериум. В туит компанията за блокчейн анализ Santiment отбеляза:

Обемът на търговията с Биткойн постоянно се увеличава от средата на юни, докато други активи с високи капитализации спадат [в това отношение]. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително безопасни активи като BTC, докато на останалите пазари интересът към търговията е по-малък.

Обемът на търговията с най-голямата криптовалута подчертава, че активът съответства на основополагащите си принципи, като процъфтява в условия на висока инфлация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.