Home

Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?

04.10.2022 17:51 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?

Биткойн (BTC) се бори да се придвижи над $20,000 на фона на мечите условия на пазара на криптовалути и по-широките макроикономически проблеми.

Какво може да предстои за Биткойн?

Kрипто експертите анализират скорошните ценови действия на актива, за да се опитат да определят бъдещите му движения.

Според един от тези анализи Биткойн може да очаква “известен бичи импулс”, стига да пробие зоната на съпротива от $20,100 – $20,340, заяви в туит на 3 октомври крипто консултантската платформа Eight Global.

Консултантската платформа отбеляза също, че:

Поглеждайки към цялостното ценово действие на BTC, можем да видим, че всъщност се консолидираме от доста време насам.

Според графиката, публикувана от Eight Global, подкрепа може да се намери “в зелената зона” около $18,565 – $18,800.

Макроикономическите фактори като високата инфлация и нарастващите лихвени проценти със сигурност оказват натиск върху цената на най-голямата криптовалута. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие


Спад на предлагането на борсите

Междувременно предлагането на Биткойн на борсите е спаднало до четиригодишно дъно, което показва, че повече участници на пазара искат да купуват криптовалутата, отколкото да я продават.

В същото време някои анализатори разглеждат поведението на Биткойн по време на предишни мечи пазари през октомври и отбелязват, че водещият цифров актив се е представял слабо през тези периоди. Други очакват месецът да бъде силен за актива, като отново се позовават на поведението на BTC в миналото.

Обемът на търговията с Биткойн достигна тримесечен връх, като на 1 октомври възлезе на $42.68 милиарда, тъй като инвеститорите се отказват от фиатните пари с рекордни темпове и се насочват към най-голямата криптовалута и Етериум. В туит компанията за блокчейн анализ Santiment отбеляза:

Обемът на търговията с Биткойн постоянно се увеличава от средата на юни, докато други активи с високи капитализации спадат [в това отношение]. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително безопасни активи като BTC, докато на останалите пазари интересът към търговията е по-малък.

Обемът на търговията с най-голямата криптовалута подчертава, че активът съответства на основополагащите си принципи, като процъфтява в условия на висока инфлация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Биткойн ще избухне, ако Тръмп спечели – Робърт Кийосаки

Милиардерът инвеститор Робърт Кийосаки отново се застъпи за Биткойн, предполагайки, че евентуалното управление на Тръмп може значително да повиши стойността му.

23.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.