НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?

октомври 4, 2022 17:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?

Биткойн (BTC) се бори да се придвижи над $20,000 на фона на мечите условия на пазара на криптовалути и по-широките макроикономически проблеми.

Какво може да предстои за Биткойн?

Kрипто експертите анализират скорошните ценови действия на актива, за да се опитат да определят бъдещите му движения.

Според един от тези анализи Биткойн може да очаква „известен бичи импулс“, стига да пробие зоната на съпротива от $20,100 – $20,340, заяви в туит на 3 октомври крипто консултантската платформа Eight Global.

Консултантската платформа отбеляза също, че:

Поглеждайки към цялостното ценово действие на BTC, можем да видим, че всъщност се консолидираме от доста време насам.


Според графиката, публикувана от Eight Global, подкрепа може да се намери „в зелената зона“ около $18,565 – $18,800.

Макроикономическите фактори като високата инфлация и нарастващите лихвени проценти със сигурност оказват натиск върху цената на най-голямата криптовалута. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие


Спад на предлагането на борсите

Междувременно предлагането на Биткойн на борсите е спаднало до четиригодишно дъно, което показва, че повече участници на пазара искат да купуват криптовалутата, отколкото да я продават.

В същото време някои анализатори разглеждат поведението на Биткойн по време на предишни мечи пазари през октомври и отбелязват, че водещият цифров актив се е представял слабо през тези периоди. Други очакват месецът да бъде силен за актива, като отново се позовават на поведението на BTC в миналото.

Обемът на търговията с Биткойн достигна тримесечен връх, като на 1 октомври възлезе на $42.68 милиарда, тъй като инвеститорите се отказват от фиатните пари с рекордни темпове и се насочват към най-голямата криптовалута и Етериум. В туит компанията за блокчейн анализ Santiment отбеляза:

Обемът на търговията с Биткойн постоянно се увеличава от средата на юни, докато други активи с високи капитализации спадат [в това отношение]. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително безопасни активи като BTC, докато на останалите пазари интересът към търговията е по-малък.


Обемът на търговията с най-голямата криптовалута подчертава, че активът съответства на основополагащите си принципи, като процъфтява в условия на висока инфлация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене