НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх

октомври 2, 2022 19:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх

През 2022 г. Биткойн (BTC) отбеляза значителни корекции и въпреки това виждаме повишена активност от страна на инвеститорите. 

Обемът на търговията с BTC се повишава стремглаво, като към 29 септември обемът на търговията с Биткойн достигна най-високото си ниво от средата на юни и възлиза на $42.68 милиарда, сочат данни от Santiment. В туит компанията за блокчейн анализ отбеляза:

Обемът на търговията с Биткойн постоянно се увеличава от средата на юни, докато други активи с високи капитализации спадат. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително безопасни активи като BTC, докато на останалите пазари интересът към търговията е по-малък.

Биткойн като хедж 

Въпреки че обемът на търговията с актива се увеличава, активността не успява да се отрази на цената му. Макроикономическите фактори като високата инфлация и нарастващите лихвени проценти със сигурност оказват натиск върху цената на най-голямата криптовалута. 

Повечето фиатни валути спадат срещу бурно растящия щатски долар. Поради това инвеститорите изглежда разпродават фиат, като търсейки хедж, често се насочват към Биткойн. Важно е да се има предвид, че е вероятно много от инвеститорите да се опитват да извлекат печалба от арбитраж.

Инвеститорите в Обединеното кралство и Европейския съюз продават рекордно много своите паунди (GBP) и евро (EUR), за да закупят Биткойн. Скокът в обема на търговията с GBP/BTC вероятно се дължи на спада на паунда до исторически минимум. 

Обемът на търговията с най-голямата криптовалута подчертава, че активът съответства на основополагащите си принципи, като процъфтява в условия на висока инфлация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)


Скокът на обема на търговията с Биткойн бележи победа за привържениците му. Те често изтъкват криптовалутата като по-добра алтернатива на фиатните валути и златото поради характеристиката на ограничено предлагане. Други подчертават способността му да действа като добър хедж срещу несигурни икономически обстоятелства.

Към момента на публикуване Биткойн се движи около $19,120 и е спаднал с 1% в последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене