НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх

октомври 2, 2022 19:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх

През 2022 г. Биткойн (BTC) отбеляза значителни корекции и въпреки това виждаме повишена активност от страна на инвеститорите. 

Обемът на търговията с BTC се повишава стремглаво, като към 29 септември обемът на търговията с Биткойн достигна най-високото си ниво от средата на юни и възлиза на $42.68 милиарда, сочат данни от Santiment. В туит компанията за блокчейн анализ отбеляза:

Обемът на търговията с Биткойн постоянно се увеличава от средата на юни, докато други активи с високи капитализации спадат. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително безопасни активи като BTC, докато на останалите пазари интересът към търговията е по-малък.

Биткойн като хедж 

Въпреки че обемът на търговията с актива се увеличава, активността не успява да се отрази на цената му. Макроикономическите фактори като високата инфлация и нарастващите лихвени проценти със сигурност оказват натиск върху цената на най-голямата криптовалута. 

Повечето фиатни валути спадат срещу бурно растящия щатски долар. Поради това инвеститорите изглежда разпродават фиат, като търсейки хедж, често се насочват към Биткойн. Важно е да се има предвид, че е вероятно много от инвеститорите да се опитват да извлекат печалба от арбитраж.

Инвеститорите в Обединеното кралство и Европейския съюз продават рекордно много своите паунди (GBP) и евро (EUR), за да закупят Биткойн. Скокът в обема на търговията с GBP/BTC вероятно се дължи на спада на паунда до исторически минимум. 

Обемът на търговията с най-голямата криптовалута подчертава, че активът съответства на основополагащите си принципи, като процъфтява в условия на висока инфлация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)


Скокът на обема на търговията с Биткойн бележи победа за привържениците му. Те често изтъкват криптовалутата като по-добра алтернатива на фиатните валути и златото поради характеристиката на ограничено предлагане. Други подчертават способността му да действа като добър хедж срещу несигурни икономически обстоятелства.

Към момента на публикуване Биткойн се движи около $19,120 и е спаднал с 1% в последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.