НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх

02.10.2022 19:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх

През 2022 г. Биткойн (BTC) отбеляза значителни корекции и въпреки това виждаме повишена активност от страна на инвеститорите. 

Обемът на търговията с BTC се повишава стремглаво, като към 29 септември обемът на търговията с Биткойн достигна най-високото си ниво от средата на юни и възлиза на $42.68 милиарда, сочат данни от Santiment. В туит компанията за блокчейн анализ отбеляза:

Обемът на търговията с Биткойн постоянно се увеличава от средата на юни, докато други активи с високи капитализации спадат. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително безопасни активи като BTC, докато на останалите пазари интересът към търговията е по-малък.

Биткойн като хедж 

Въпреки че обемът на търговията с актива се увеличава, активността не успява да се отрази на цената му. Макроикономическите фактори като високата инфлация и нарастващите лихвени проценти със сигурност оказват натиск върху цената на най-голямата криптовалута. 

Повечето фиатни валути спадат срещу бурно растящия щатски долар. Поради това инвеститорите изглежда разпродават фиат, като търсейки хедж, често се насочват към Биткойн. Важно е да се има предвид, че е вероятно много от инвеститорите да се опитват да извлекат печалба от арбитраж.

Инвеститорите в Обединеното кралство и Европейския съюз продават рекордно много своите паунди (GBP) и евро (EUR), за да закупят Биткойн. Скокът в обема на търговията с GBP/BTC вероятно се дължи на спада на паунда до исторически минимум. 

Обемът на търговията с най-голямата криптовалута подчертава, че активът съответства на основополагащите си принципи, като процъфтява в условия на висока инфлация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)


Скокът на обема на търговията с Биткойн бележи победа за привържениците му. Те често изтъкват криптовалутата като по-добра алтернатива на фиатните валути и златото поради характеристиката на ограничено предлагане. Други подчертават способността му да действа като добър хедж срещу несигурни икономически обстоятелства.

Към момента на публикуване Биткойн се движи около $19,120 и е спаднал с 1% в последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.