НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) започва нов пазарен цикъл, според Plan B

30.10.2022 12:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) започва нов пазарен цикъл, според Plan B

Популярният крипто анализатор Plan B твърди, че Биткойн (BTC) подава сигнали, които силно подсказват, че водещият дигитален актив по пазарна капитализация достига дъното и започва нов пазарен цикъл.

Псевдонимният анализатор каза на своите последователи в Twitter, че данните от веригата показват, че повече от половината от BTC в обращение сега е на печалба.

Графиката на Plan B показва цикъл на BTC, който преминава от мнозинство в печалба, изобразено с червени точки, до приблизително половината в печалба, изобразена с тъмносини точки.

Според анализатора преминаването на монетите в печалба от 50% до над 60% е силен сигнал за достигане на дъно.

Още сигнали за дъно: >60% от всички BTC са на печалба.

Plan B е хвърлил око и на дългосрочния индекс на относителната сила на Биткойн – един от най-широко използваните индикатори за инерция, който има за цел да определи дали даден актив е свръхпродаден или свръхкупен. Използвайки индикатора в 14-месечна скала, Plan B посочва, че RSI на BTC е на исторически минимум, което предполага, че Биткойн е дълбоко подценен.

Водещата фирма за крипто анализи Glassnode също съобщи, че показателите по веригата предполагат, че Биткойн формира дъно на мечия пазар. В неотдавнашен доклад фирмата заяви, че показателят за тенденцията на натрупване на BTC, който показва агрегираната интензивност на промяна на баланса на активните инвеститори през последния месец, отразява процеса на достигане на дъното през 2018/2019 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Шиба Ину (SHIB): Губят ли интерес Етериум китовете към меме криптовалутата?


Фирмата за анализи казва,

По време на капитулацията в началото на 2022 г. резултатът за тенденцията на акумулиране показва, че е извършено значително натрупване от големи субекти, както и възползване от неотдавнашното рали на мечия пазар до $24,500 за ликвидност за излизане от позиции. Понастоящем този показател предполага равновесна (неутрална) структура на пазара, която остава подобна на тази в началото на 2019 г.

Към момента на публикуване Биткойн (BTC) се търгува на цена от $20,800.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

01.03.2024 19:35 2 мин. четене

Финансов гигант започва да предлага Биткойн ETF на клиентите си

Възходът на спот ETF-ите за Биткойн бързо набра скорост, привличайки значителен интерес от страна на институционалните инвеститори.

01.03.2024 19:00 1 мин. четене

Биткойн миньорите не продават, въпреки скока на цената

На фона на значителните колебания в цените на Биткойн, миньорите ефективно поддържаха постоянни позиции през февруари. 

01.03.2024 19:00 2 мин. четене

Топ американска банка се насочва към Биткойн ETF

Инвестиционната банка Morgan Stanley проучва възможността за добавяне на спот ETF за Биткойн към своята брокерска платформа, като по този начин може да се превърне в пионер в тази област сред големите мрежи от регистрирани инвестиционни консултанти (RIA) и брокерски платформи.

01.03.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.