НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) започва нов пазарен цикъл, според Plan B

октомври 30, 2022 12:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) започва нов пазарен цикъл, според Plan B

Популярният крипто анализатор Plan B твърди, че Биткойн (BTC) подава сигнали, които силно подсказват, че водещият дигитален актив по пазарна капитализация достига дъното и започва нов пазарен цикъл.

Псевдонимният анализатор каза на своите последователи в Twitter, че данните от веригата показват, че повече от половината от BTC в обращение сега е на печалба.

Графиката на Plan B показва цикъл на BTC, който преминава от мнозинство в печалба, изобразено с червени точки, до приблизително половината в печалба, изобразена с тъмносини точки.

Според анализатора преминаването на монетите в печалба от 50% до над 60% е силен сигнал за достигане на дъно.

Още сигнали за дъно: >60% от всички BTC са на печалба.

Plan B е хвърлил око и на дългосрочния индекс на относителната сила на Биткойн – един от най-широко използваните индикатори за инерция, който има за цел да определи дали даден актив е свръхпродаден или свръхкупен. Използвайки индикатора в 14-месечна скала, Plan B посочва, че RSI на BTC е на исторически минимум, което предполага, че Биткойн е дълбоко подценен.

Водещата фирма за крипто анализи Glassnode също съобщи, че показателите по веригата предполагат, че Биткойн формира дъно на мечия пазар. В неотдавнашен доклад фирмата заяви, че показателят за тенденцията на натрупване на BTC, който показва агрегираната интензивност на промяна на баланса на активните инвеститори през последния месец, отразява процеса на достигане на дъното през 2018/2019 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Шиба Ину (SHIB): Губят ли интерес Етериум китовете към меме криптовалутата?


Фирмата за анализи казва,

По време на капитулацията в началото на 2022 г. резултатът за тенденцията на акумулиране показва, че е извършено значително натрупване от големи субекти, както и възползване от неотдавнашното рали на мечия пазар до $24,500 за ликвидност за излизане от позиции. Понастоящем този показател предполага равновесна (неутрална) структура на пазара, която остава подобна на тази в началото на 2019 г.

Към момента на публикуване Биткойн (BTC) се търгува на цена от $20,800.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене