НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Губят ли продавачите контрол над пазара?

октомври 28, 2022 8:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Губят ли продавачите контрол над пазара?

Популярен крипто анализатор твърди, че няколко сигнала от блокчейна на Биткойн (BTC) предполагат, че продавачите губят контрол върху ценовото движение на криптовалутата.

В ново видео водещият на InvestAnswers разглежда данни от фирмата за блокчейн анализи Glassnode, изобразяващи метрика, която показва дела на монетите, които са се движили през последните три месеца.

Според данните на Glassnode т.нар. „тримесечни HODLer-и“ са на исторически минимум, който съвпада с дъната на пазарните цикли.

Анализаторът вижда данните като знак, че Биткойн мечките, които продават монетите си, са почти напълно изчезнали. Той каза, че дори и да не се появят купувачи, BTC все още ще се насочи нагоре на фона на отслабващия щатски долар.

Никога досега не сме имали толкова ниско ниво на хора в Биткойн, които държат по-малко от 12 месеца – около 11.51%. От друга страна хората, които държат Биткойн повече от 3 месеца, са на исторически максимум. Така че отново, продажбите са приключили.

Хората знаят накъде отиват нещата. Както винаги казвам, дори и да не постъпят повече пари, Биткойн ще поскъпне, защото доларът ще поевтинее.

Водещият на канала разгледа друга част от данните на Glassnode, показваща тенденцията на натрупване на BTC въз основа на размера на портфейла.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да надмине Биткойн и фондовия пазар – М. МакГлоун


Според блокчейн данните всички кохорти инвеститори акумулират, с изключение на много големите портфейли с над 10,000 BTC и малките единици с между един и десет BTC.

Портфейлите с 1,000 до 10,000 монети акумулират, тези от 100 до 1,000 също, както и тези от 10 до 100. Единствените, които не купуват в момента, освен тези с над 10,000 монети, са притежателите на 1-10 BTC. Може би те се занимават с алткойни, кой знае?

„Скаридите“, притежателите на по-малко от един BTC, също акумулират. Така че това е много, много положителен знак и е само въпрос на време останалите кохорти също да започнат да натрупват, а след това знаете какво ще се случи.

Към момента на публикуване Биткойн продължава да се държи над нивото от $20,000 – въпреки че изглежда е изгубил пара след подема в началото на седмицата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене