НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Губят ли продавачите контрол над пазара?

28.10.2022 8:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Губят ли продавачите контрол над пазара?

Популярен крипто анализатор твърди, че няколко сигнала от блокчейна на Биткойн (BTC) предполагат, че продавачите губят контрол върху ценовото движение на криптовалутата.

В ново видео водещият на InvestAnswers разглежда данни от фирмата за блокчейн анализи Glassnode, изобразяващи метрика, която показва дела на монетите, които са се движили през последните три месеца.

Според данните на Glassnode т.нар. “тримесечни HODLer-и” са на исторически минимум, който съвпада с дъната на пазарните цикли.

Анализаторът вижда данните като знак, че Биткойн мечките, които продават монетите си, са почти напълно изчезнали. Той каза, че дори и да не се появят купувачи, BTC все още ще се насочи нагоре на фона на отслабващия щатски долар.

Никога досега не сме имали толкова ниско ниво на хора в Биткойн, които държат по-малко от 12 месеца – около 11.51%. От друга страна хората, които държат Биткойн повече от 3 месеца, са на исторически максимум. Така че отново, продажбите са приключили.

Хората знаят накъде отиват нещата. Както винаги казвам, дори и да не постъпят повече пари, Биткойн ще поскъпне, защото доларът ще поевтинее.

Водещият на канала разгледа друга част от данните на Glassnode, показваща тенденцията на натрупване на BTC въз основа на размера на портфейла.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да надмине Биткойн и фондовия пазар – М. МакГлоун


Според блокчейн данните всички кохорти инвеститори акумулират, с изключение на много големите портфейли с над 10,000 BTC и малките единици с между един и десет BTC.

Портфейлите с 1,000 до 10,000 монети акумулират, тези от 100 до 1,000 също, както и тези от 10 до 100. Единствените, които не купуват в момента, освен тези с над 10,000 монети, са притежателите на 1-10 BTC. Може би те се занимават с алткойни, кой знае?

“Скаридите”, притежателите на по-малко от един BTC, също акумулират. Така че това е много, много положителен знак и е само въпрос на време останалите кохорти също да започнат да натрупват, а след това знаете какво ще се случи.

Към момента на публикуване Биткойн продължава да се държи над нивото от $20,000 – въпреки че изглежда е изгубил пара след подема в началото на седмицата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Биткойн на стойност почти $400 милиона при последния спад

По активността на големите притежатели на Биткойн (или т.нар. китове) можем да направим заключение, че бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

20.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy купи Биткойн за над $780 милиона

MicroStrategy за пореден път обяви огромно покупка на Биткойн, след успешното набиране на капитал от конвертируем дълг.

20.06.2024 15:29 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.