НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) в момента е невероятно рядка възможност, твърди анализатор

октомври 6, 2022 8:37 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) в момента е невероятно рядка възможност, твърди анализатор

Крипто анализаторът "Cred" твърди, че цената на Биткойн (BTC) може да е достигнала дъно от около $20,000 в резултат на пазарна корекция.

В Youtube видео той сподели, че цената на BTC може да не падне. Дори и да стане, според него в дългосрочен план това няма да има значение.

Мисля, че $20,000 е добра цена. Дали това е непременно най-добрата цена? Има ли значение дали това е най-добрата цена или не? Абсолютно не. 

Подобно на това, ако сте купили Биткойн през 2018 г. на $6,000 и той се срине до $3,000, вероятно сте се чувствали като пълен идиот, че сте купили на шест, а сега е на три. Вероятно обаче сте се почувствали доста умни, ако сте го задържали и сте видели как стига до $69,000.

Мисля, че подобна аналогия може да се разшири до нещо от рода на $20,000. Дали това е дъно [в дългосрочен план] или не и къде наистина ще се окаже пазарът, е въпрос на [шанс]. 

Но мисля, че в достатъчно дълъг времеви хоризонт, ако сте прави за крипто или ако ви интересува крипто, вероятно няма да съжалявате, ако сте купили на $20,000. Това просто зависи от вашата толерантност към волатилност и спадове.

Крипто анализаторът посочи кои според него са факторите, довели до продължаващата пазарна корекция. Той твърди, че текущите трудни пазарни условия представят и сериозни възможности. 

Струва си да се има предвид, че [от дългосрочна гледна точка], това не са ужасни цени по никакъв начин. А също и по отношение на макроконтекста, реално погледнато, знам, че в момента е гадно и ФEД повишава лихвите, и инфлацията е висока, и доларът е силен, и това, и онова… 

Но ако [погледнем голямата картина] на инвеститорската си кариера и на трейдърския си живот, ако бъдем откровени, колко цикъла на затягане на лихвите има вероятност да получим?

Колко пъти ще се повторят тези невероятно уникални условия, при които ще получим напълно затворена и нова икономика от КОВИД, свръхинфлационна безумна фискална и парична политика след КОВИД? И безумната инфлация и корекцията, които последваха? Искам да кажа, че тази последователност от събития сама по себе си е толкова непостижима, че реално погледнато може да се случи само веднъж в живота ни.

Така че дори ако вземем кредитния цикъл и циклите на ликвидност като цяло, става дума за много малка шепа такива корекции, които се случват през живота ни.  Да, корекциите в криптовалутите могат да се случват и ще се случват по-често. Но по отношение на цялата тази голяма макрокошница с ликвидност, свързана с търговията, мисля, че броят на случаите, в които ще можем да преживеем това през живота си, е много, много малък. И следователно това също представлява възможност, особено ако можете да понесете известни спадове.

Cred посочи кои признаци следи, за да определи кога може да се очертават възходящи действия за Биткойн.

Искам историческият връх на предишния цикъл от $19,900 до $20,000 да спре да действа като съпротива и да действа като подкрепа. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano: Има голям апетит за подхода на IOHK


В подкрепа на идеята на аналзатора, че сме близо до дъното, от компанията за блокчейн анализ Santiment посочиха, че се наблюдава натрупване на Биткойн със значителни темпове от страна на големите ивнеститори.

Биткойн китовете показват признаци на устойчиво натрупване, което е рядкост през 2022 г. От 27 септември насам адресите, притежаващи от 100 до 10,000 BTC, колективно са добавили обратно в портфейлите си 46,173 BTC, тъй като големите притежания на USDT са намалели. 

Обемът на търговията с Биткойн достигна тримесечен връх, като на 1 октомври възлезе на $42.68 милиарда, тъй като инвеститорите се отказват от фиатните пари с рекордни темпове и се насочват към най-голямата криптовалута и Етериум (ETH)

В туит от 30 септември Santiment отбеляза

Обемът на търговията с Биткойн постоянно се увеличава от средата на юни, докато други активи с високи капитализации спадат [в това отношение]. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително безопасни активи като BTC, докато на останалите пазари интересът към търговията е по-малък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.