НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Тим Дрейпър предвижда 1,300% ръст

ноември 18, 2022 14:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Тим Дрейпър предвижда 1,300% ръст

Милиардерът и рисков капиталист Тим Дрейпър е убеден, че Биткойн ще достигне $250,000 през първата половина на 2023 г., въпреки продължаващата крипто зима. 

По-рано тази седмица бизнесменът отбеляза, че дори кризата на FTX няма да спре дигиталното злато да постигне тази цел.

Дрейпър каза следното пред Cointelegraph:

Няма промяна в прогнозата за цената. Все още $250,000 до началото на следващата година.

Коментирайки последиците от срива на FTX за Биткойн, Дрейпър добави, че криптовалутата ще оцелее, тъй като е децентрализирана, а FTX не е.

FTX беше централизирана, зависима от един-единствен основател.

Милиардерът визира Сам Банкман-Фрид (познат като SBF), основател и вече бивш главен изпълнителен директор на FTX. 

Когато една валута е централизирана, като например [фиатните пари], тя има една-единствена точка на провал и също може да бъде манипулирана.

След срива на FTX Банкман-Фрид срещна затруднения при опитите си да обясни как водещата криптоборса се е озовала в такава криза на ликвидността. 

В редица публикации в Twitter тази седмица младият главен изпълнителен директор призна за управленските грешки, довели до фалита на FTX. Той написа следното, привидно в опит да оправдае поведението си.

Преди няколко седмици FTX обработваше ~$10 милиарда на ден и милиарди в преводи. Но имаше твърде много ливъридж – повече, отколкото осъзнавах. Тегленето на пари и сривът на пазара изчерпаха ликвидността.

По време на интервю за CNBC Джак Малерс – главният изпълнителен директор на Strike – коментира Банкман-Фрид и срива на борсата. Според него този случай е “отвратително, злонамерено престъпление”. Той смята, че сривът вероятно ще тласне още повече хора към Биткойн.

Дрейпър споделя същото мнение. Според него въпреки че драматичното падане на FTX е предизвикало някои негативни резултати, положителното е, че това най-вероятно ще стане повод за повече по-силен фокус върху основата на този пазар – BTC. 

Мисля, че това фиаско ще доведе до появата на много повече Биткойн максималисти. Имайте предвид, че парите ви не са сигурни в централизирана система, независимо дали става въпрос за крипто или фиат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Съмненията на инвеститорите ще разпалят следващия бичи пазар


Той също така подчерта значението на самостоятелното попечителство, като отбеляза, че използва Ledger и Coinbase за съхранение на монетите си. 

Нито една от тях не използва моите токени, за да взема заем или да инвестира.

Дрейпър е правил успешни прогнози за цената на Биткойн. През 2014 г., когато цената на BTC беше по-малко от $320, той предвиди, че през 2017 г. тя ще е над $10,000.

На няколко пъти Дрейпър прогнозира, че BTC ще достигне $250,000 преди края на 2022 г. Криптопазарът обаче рязко отстъпи на фона на неблагоприятния макроикономически климат, което принуди бизнесмена да измести прогнозата си за следващата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.