НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Тим Дрейпър предвижда 1,300% ръст

18.11.2022 14:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Тим Дрейпър предвижда 1,300% ръст

Милиардерът и рисков капиталист Тим Дрейпър е убеден, че Биткойн ще достигне $250,000 през първата половина на 2023 г., въпреки продължаващата крипто зима. 

По-рано тази седмица бизнесменът отбеляза, че дори кризата на FTX няма да спре дигиталното злато да постигне тази цел.

Дрейпър каза следното пред Cointelegraph:

Няма промяна в прогнозата за цената. Все още $250,000 до началото на следващата година.

Коментирайки последиците от срива на FTX за Биткойн, Дрейпър добави, че криптовалутата ще оцелее, тъй като е децентрализирана, а FTX не е.

FTX беше централизирана, зависима от един-единствен основател.

Милиардерът визира Сам Банкман-Фрид (познат като SBF), основател и вече бивш главен изпълнителен директор на FTX. 

Когато една валута е централизирана, като например [фиатните пари], тя има една-единствена точка на провал и също може да бъде манипулирана.

След срива на FTX Банкман-Фрид срещна затруднения при опитите си да обясни как водещата криптоборса се е озовала в такава криза на ликвидността. 

В редица публикации в Twitter тази седмица младият главен изпълнителен директор призна за управленските грешки, довели до фалита на FTX. Той написа следното, привидно в опит да оправдае поведението си.

Преди няколко седмици FTX обработваше ~$10 милиарда на ден и милиарди в преводи. Но имаше твърде много ливъридж – повече, отколкото осъзнавах. Тегленето на пари и сривът на пазара изчерпаха ликвидността.

По време на интервю за CNBC Джак Малерс – главният изпълнителен директор на Strike – коментира Банкман-Фрид и срива на борсата. Според него този случай е “отвратително, злонамерено престъпление”. Той смята, че сривът вероятно ще тласне още повече хора към Биткойн.

Дрейпър споделя същото мнение. Според него въпреки че драматичното падане на FTX е предизвикало някои негативни резултати, положителното е, че това най-вероятно ще стане повод за повече по-силен фокус върху основата на този пазар – BTC. 

Мисля, че това фиаско ще доведе до появата на много повече Биткойн максималисти. Имайте предвид, че парите ви не са сигурни в централизирана система, независимо дали става въпрос за крипто или фиат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Съмненията на инвеститорите ще разпалят следващия бичи пазар


Той също така подчерта значението на самостоятелното попечителство, като отбеляза, че използва Ledger и Coinbase за съхранение на монетите си. 

Нито една от тях не използва моите токени, за да взема заем или да инвестира.

Дрейпър е правил успешни прогнози за цената на Биткойн. През 2014 г., когато цената на BTC беше по-малко от $320, той предвиди, че през 2017 г. тя ще е над $10,000.

На няколко пъти Дрейпър прогнозира, че BTC ще достигне $250,000 преди края на 2022 г. Криптопазарът обаче рязко отстъпи на фона на неблагоприятния макроикономически климат, което принуди бизнесмена да измести прогнозата си за следващата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.