НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Съмненията на инвеститорите ще разпалят следващия бичи пазар

ноември 18, 2022 7:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Съмненията на инвеститорите ще разпалят следващия бичи пазар

Популярен крипто трейдър твърди, че несигурността, която забулва следващия бичи пазар на Биткойн (BTC), ще бъде горивото, което ще сложи край на мечия пазар.

Псевдонимният крипто анализатор „Rekt Capital“ предупреждава своите последователи в Twitter, че заради „силни мечи убеждения“ може и да изпуснат следващия голям бичи пазар.

Според него, хората, които се съмняват в това дали BTC ще доживее друг бичи пазар, са фактора, който ще разпали следващия възходящ тренд.

Бичите пазари на BTC се основават на FOMO [страх от пропускане]. За да се впуснете във възходящ тренд, трябва да чувствате, че пропускате. А силните мечи убеждения ще ви накарат да пропуснете.

Анализаторът също така обърна внимание на психологията на ценовите зони. Той използва върховете и дъната от юни за пример като посочва, че дъната на BTC от юни сега действат като ниво на съпротива.

Минималните стойности на BTC през юни някога бяха подкрепа – сега те действат като съпротива. От гледна точка на психологията, хората са били готови да купуват на юнските дъна. Но сега са много по-склонни да продават.

Като че ли съветвайки своите последователи да бъдат търпеливи, анализаторът сподели, че в исторически план дъната на мечите пазари на Биткойн отнемат месеци, за да се установят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Копачите продават големи количества токени


Типичните дъна на мечия пазар на BTC обикновено отнемат месеци, за да се развият, преди да започне нов макро възходящ тренд. Капитулирането в абсолютно поколенческо дъно е едно нещо. Продължителната консолидация, която следва, е друго.

За да илюстрира тезата си за дъната на мечия пазар, капитулацията и консолидацията, трейдърът споделя и дългосрочна графика на Биткойн, която за първи път начертава още през юни.

Според трите макротриъгълника BTC сега се намира във фазата на ускоряване на низходящия тренд в опит да формира поколенческо дъно.

Към момента на писане на статията BTC се търгува за $16,650 – което е със 76% под историческия връх, достигнат на 10 ноември 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене