НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Съмненията на инвеститорите ще разпалят следващия бичи пазар

18.11.2022 7:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Съмненията на инвеститорите ще разпалят следващия бичи пазар

Популярен крипто трейдър твърди, че несигурността, която забулва следващия бичи пазар на Биткойн (BTC), ще бъде горивото, което ще сложи край на мечия пазар.

Псевдонимният крипто анализатор “Rekt Capital” предупреждава своите последователи в Twitter, че заради “силни мечи убеждения” може и да изпуснат следващия голям бичи пазар.

Според него, хората, които се съмняват в това дали BTC ще доживее друг бичи пазар, са фактора, който ще разпали следващия възходящ тренд.

Бичите пазари на BTC се основават на FOMO [страх от пропускане]. За да се впуснете във възходящ тренд, трябва да чувствате, че пропускате. А силните мечи убеждения ще ви накарат да пропуснете.

Анализаторът също така обърна внимание на психологията на ценовите зони. Той използва върховете и дъната от юни за пример като посочва, че дъната на BTC от юни сега действат като ниво на съпротива.

Минималните стойности на BTC през юни някога бяха подкрепа – сега те действат като съпротива. От гледна точка на психологията, хората са били готови да купуват на юнските дъна. Но сега са много по-склонни да продават.

Като че ли съветвайки своите последователи да бъдат търпеливи, анализаторът сподели, че в исторически план дъната на мечите пазари на Биткойн отнемат месеци, за да се установят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Копачите продават големи количества токени


Типичните дъна на мечия пазар на BTC обикновено отнемат месеци, за да се развият, преди да започне нов макро възходящ тренд. Капитулирането в абсолютно поколенческо дъно е едно нещо. Продължителната консолидация, която следва, е друго.

За да илюстрира тезата си за дъната на мечия пазар, капитулацията и консолидацията, трейдърът споделя и дългосрочна графика на Биткойн, която за първи път начертава още през юни.

Според трите макротриъгълника BTC сега се намира във фазата на ускоряване на низходящия тренд в опит да формира поколенческо дъно.

Към момента на писане на статията BTC се търгува за $16,650 – което е със 76% под историческия връх, достигнат на 10 ноември 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.