НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Съмненията на инвеститорите ще разпалят следващия бичи пазар

ноември 18, 2022 7:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Съмненията на инвеститорите ще разпалят следващия бичи пазар

Популярен крипто трейдър твърди, че несигурността, която забулва следващия бичи пазар на Биткойн (BTC), ще бъде горивото, което ще сложи край на мечия пазар.

Псевдонимният крипто анализатор “Rekt Capital” предупреждава своите последователи в Twitter, че заради “силни мечи убеждения” може и да изпуснат следващия голям бичи пазар.

Според него, хората, които се съмняват в това дали BTC ще доживее друг бичи пазар, са фактора, който ще разпали следващия възходящ тренд.

Бичите пазари на BTC се основават на FOMO [страх от пропускане]. За да се впуснете във възходящ тренд, трябва да чувствате, че пропускате. А силните мечи убеждения ще ви накарат да пропуснете.

Анализаторът също така обърна внимание на психологията на ценовите зони. Той използва върховете и дъната от юни за пример като посочва, че дъната на BTC от юни сега действат като ниво на съпротива.

Минималните стойности на BTC през юни някога бяха подкрепа – сега те действат като съпротива. От гледна точка на психологията, хората са били готови да купуват на юнските дъна. Но сега са много по-склонни да продават.

Като че ли съветвайки своите последователи да бъдат търпеливи, анализаторът сподели, че в исторически план дъната на мечите пазари на Биткойн отнемат месеци, за да се установят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Копачите продават големи количества токени


Типичните дъна на мечия пазар на BTC обикновено отнемат месеци, за да се развият, преди да започне нов макро възходящ тренд. Капитулирането в абсолютно поколенческо дъно е едно нещо. Продължителната консолидация, която следва, е друго.

За да илюстрира тезата си за дъната на мечия пазар, капитулацията и консолидацията, трейдърът споделя и дългосрочна графика на Биткойн, която за първи път начертава още през юни.

Според трите макротриъгълника BTC сега се намира във фазата на ускоряване на низходящия тренд в опит да формира поколенческо дъно.

Към момента на писане на статията BTC се търгува за $16,650 – което е със 76% под историческия връх, достигнат на 10 ноември 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.