НАЧАЛО Крипто Крими

Отвратително, злонамерено престъпление – Джак Малерс коментира FTX

ноември 17, 2022 17:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отвратително, злонамерено престъпление – Джак Малерс коментира FTX

Със скорошния срив на FTX, покрай който бяха завлечени и други крипто компании, бяха повдигнати много въпроси за устойчивостта на криптопазарите.

По време на интервю за CNBC Джак Малерс – главният изпълнителен директор на Strike – коментира текущото положение. 

Той започна като подчерта, че нито той, нито компанията, нито Биткойн имат нещо общо с FTX или Сам Банкман-Фрид. Малерс открито сподели виждането си, че целият сюжет е “отвратително, злонамерено престъпление” и “екстремна крайност на престъпление и измама”.

Сривът изясни кое е устойчиво и кое не

Сривът на криптоборсата е убедила мнозина, че Биткойн изпъква на фона на остатъка от пазара, спомена Малерс, описвайки криптоиндустрията и блокчейн като “арбитраж на тренда”. Според него, алткойните се възползват от иновацията, която Биткойн представи на света.

Това са средства за арбитраж на тренда и извършване на изключителни престъпления – това е тъжно, грозно и трябва да спре. 

Това [събитията около FTX] няма нищо общо с Биткойн. Това е скъп и болезнен урок – има Биткойн и има всичко останало. 

Бих искал да кажа, че въобще не съм шокиран, че FTX притежава 0 Биткойн. Ако искате да [вършите измами и престъпления] – не бихте използвали Биткойн. Това е добре замислен инструмент за борба за свобода за хората и всичко друго трябва да приключи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ще стигнем $149,000 около следващия халвинг – Pantera Capital


Водещата на предаването попита Малерс дали вижда верижната реакция, причинена от срива на FTX, като проблем за Биткойн. Според него има два важни елемента в тази история. На първо място пазарът е отсял “фалшивата стойност” и вече ще е по-явно какво е устойчиво.

Когато другият водещ попита директора на Strike дали според него Сам Банкман-Фрид е “измамник”, Малерс сподели, че бившата глава на FTX вероятно се е ангажирал с незаконни действия и е разполагал с клиентски средства.

В идните дни и седмици вероятно ще изплува още информация, като от CryptoDnes ще следим събитията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.