НАЧАЛО Крипто Крими

Отвратително, злонамерено престъпление – Джак Малерс коментира FTX

ноември 17, 2022 17:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отвратително, злонамерено престъпление – Джак Малерс коментира FTX

Със скорошния срив на FTX, покрай който бяха завлечени и други крипто компании, бяха повдигнати много въпроси за устойчивостта на криптопазарите.

По време на интервю за CNBC Джак Малерс – главният изпълнителен директор на Strike – коментира текущото положение. 

Той започна като подчерта, че нито той, нито компанията, нито Биткойн имат нещо общо с FTX или Сам Банкман-Фрид. Малерс открито сподели виждането си, че целият сюжет е „отвратително, злонамерено престъпление“ и „екстремна крайност на престъпление и измама“.

Сривът изясни кое е устойчиво и кое не

Сривът на криптоборсата е убедила мнозина, че Биткойн изпъква на фона на остатъка от пазара, спомена Малерс, описвайки криптоиндустрията и блокчейн като „арбитраж на тренда“. Според него, алткойните се възползват от иновацията, която Биткойн представи на света.

Това са средства за арбитраж на тренда и извършване на изключителни престъпления – това е тъжно, грозно и трябва да спре. 

Това [събитията около FTX] няма нищо общо с Биткойн. Това е скъп и болезнен урок – има Биткойн и има всичко останало. 

Бих искал да кажа, че въобще не съм шокиран, че FTX притежава 0 Биткойн. Ако искате да [вършите измами и престъпления] – не бихте използвали Биткойн. Това е добре замислен инструмент за борба за свобода за хората и всичко друго трябва да приключи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ще стигнем $149,000 около следващия халвинг – Pantera Capital


Водещата на предаването попита Малерс дали вижда верижната реакция, причинена от срива на FTX, като проблем за Биткойн. Според него има два важни елемента в тази история. На първо място пазарът е отсял „фалшивата стойност“ и вече ще е по-явно какво е устойчиво.

Когато другият водещ попита директора на Strike дали според него Сам Банкман-Фрид е „измамник“, Малерс сподели, че бившата глава на FTX вероятно се е ангажирал с незаконни действия и е разполагал с клиентски средства.

В идните дни и седмици вероятно ще изплува още информация, като от CryptoDnes ще следим събитията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене