Home

Отвратително, злонамерено престъпление – Джак Малерс коментира FTX

17.11.2022 17:28 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отвратително, злонамерено престъпление – Джак Малерс коментира FTX

Със скорошния срив на FTX, покрай който бяха завлечени и други крипто компании, бяха повдигнати много въпроси за устойчивостта на криптопазарите.

По време на интервю за CNBC Джак Малерс – главният изпълнителен директор на Strike – коментира текущото положение. 

Той започна като подчерта, че нито той, нито компанията, нито Биткойн имат нещо общо с FTX или Сам Банкман-Фрид. Малерс открито сподели виждането си, че целият сюжет е “отвратително, злонамерено престъпление” и “екстремна крайност на престъпление и измама”.

Сривът изясни кое е устойчиво и кое не

Сривът на криптоборсата е убедила мнозина, че Биткойн изпъква на фона на остатъка от пазара, спомена Малерс, описвайки криптоиндустрията и блокчейн като “арбитраж на тренда”. Според него, алткойните се възползват от иновацията, която Биткойн представи на света.

Това са средства за арбитраж на тренда и извършване на изключителни престъпления – това е тъжно, грозно и трябва да спре. 

Това [събитията около FTX] няма нищо общо с Биткойн. Това е скъп и болезнен урок – има Биткойн и има всичко останало. 

Бих искал да кажа, че въобще не съм шокиран, че FTX притежава 0 Биткойн. Ако искате да [вършите измами и престъпления] – не бихте използвали Биткойн. Това е добре замислен инструмент за борба за свобода за хората и всичко друго трябва да приключи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ще стигнем $149,000 около следващия халвинг – Pantera Capital


Водещата на предаването попита Малерс дали вижда верижната реакция, причинена от срива на FTX, като проблем за Биткойн. Според него има два важни елемента в тази история. На първо място пазарът е отсял “фалшивата стойност” и вече ще е по-явно какво е устойчиво.

Когато другият водещ попита директора на Strike дали според него Сам Банкман-Фрид е “измамник”, Малерс сподели, че бившата глава на FTX вероятно се е ангажирал с незаконни действия и е разполагал с клиентски средства.

В идните дни и седмици вероятно ще изплува още информация, като от CryptoDnes ще следим събитията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.