НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Сривът на FTX може да се окаже добър в дългосрочен план

05.12.2022 13:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Сривът на FTX може да се окаже добър в дългосрочен план

Сривът на борсата FTX, който разтърси целия криптопазар, може да се окаже катализаторът, който да обърне тази низходяща тенденция, според анализ на Santiment.

Платформата за пазарни данни заяви в Twitter, че крипто процъфтява, когато борсите не са двигатели на социалната ангажираност около класа активи.

Santiment подкрепя това твърдение, като посочва исторически данни, които показват, че социалната доминантност на Биткойн (BTC), заедно с цената му, потъва, когато по-интензивно са се обсъждали борсови токени. През 2022 г. такъв беше случаят, когато токените CRO на Crypto.com, BNB на Binance, KCS на Kucoin, HT на Huobi и FTT на FTX доминираха дискусиите в социалните медии.

Със срива на FTX и нейния токен FTT, BTC може да отново да стане център на вниманието, което това вероятно ще доведе и до скок в цената на актива.

Криптовалутите като цяло процъфтяват, когато борсите НЕ са в центъра на вниманието. Най-влиятелният срив на борса в историята ще има трайни шокови вълни. Но както се вижда, ключът за обрат вероятно ще бъде изместването на фокуса от борсовите токени и връщането му към Биткойн“, се казва в анализа.

Не само Santiment изтъкват позитивите за Биткойн и криптопазара, които вероятно ще се появят от срива на FTX. Според известния криптотърговец и пазарен анализатор Мурад Махмудов имплозията на FTX всъщност може да съкрати продължителността на мечия пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL): Какви са бъдещите перспективи на проекта?


Найиб Букеле, президентът на Ел Салвадор, който наскоро разкри, че страната ще купува по 1 BTC дневно, изрази мнение, че фиаското на FTX отново подчертава необходимостта от Биткойн. Той заяви, че Биткойн е противоположност на централизирани структури като FTX, които могат да бъдат използвани за увековечаване на Понци схеми.

Сривът на FTX все още се усеща на пазара

Сагата FTX отчита още повече жертви в допълнение към преките потребители на борсата. Множество свързани с FTX и Alameda субекти излязоха, за да обявят потенциалните си загуби поради дупката от над $10 милиарда в счетоводните книги на борсата.

Джон Рей III, който пое поста главен изпълнителен директор на FTX, след като борсата подаде молба за обявяване в несъстоятелност, е разкритикувал управлението на Сам Банкман-Фрийд, като го определи като най-лошото, което е виждал в над 40-годишната си кариера на специалист по банкрути. В съдебно заявление Рей отбеляза пропуските в надзора, сигурността и корпоративното управление, които са довели до срива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

01.03.2024 19:35 2 мин. четене

Финансов гигант започва да предлага Биткойн ETF на клиентите си

Възходът на спот ETF-ите за Биткойн бързо набра скорост, привличайки значителен интерес от страна на институционалните инвеститори.

01.03.2024 19:00 1 мин. четене

Биткойн миньорите не продават, въпреки скока на цената

На фона на значителните колебания в цените на Биткойн, миньорите ефективно поддържаха постоянни позиции през февруари. 

01.03.2024 19:00 2 мин. четене

Топ американска банка се насочва към Биткойн ETF

Инвестиционната банка Morgan Stanley проучва възможността за добавяне на спот ETF за Биткойн към своята брокерска платформа, като по този начин може да се превърне в пионер в тази област сред големите мрежи от регистрирани инвестиционни консултанти (RIA) и брокерски платформи.

01.03.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.