НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Сривът на FTX може да се окаже добър в дългосрочен план

декември 5, 2022 13:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Сривът на FTX може да се окаже добър в дългосрочен план

Сривът на борсата FTX, който разтърси целия криптопазар, може да се окаже катализаторът, който да обърне тази низходяща тенденция, според анализ на Santiment.

Платформата за пазарни данни заяви в Twitter, че крипто процъфтява, когато борсите не са двигатели на социалната ангажираност около класа активи.

Santiment подкрепя това твърдение, като посочва исторически данни, които показват, че социалната доминантност на Биткойн (BTC), заедно с цената му, потъва, когато по-интензивно са се обсъждали борсови токени. През 2022 г. такъв беше случаят, когато токените CRO на Crypto.com, BNB на Binance, KCS на Kucoin, HT на Huobi и FTT на FTX доминираха дискусиите в социалните медии.

Със срива на FTX и нейния токен FTT, BTC може да отново да стане център на вниманието, което това вероятно ще доведе и до скок в цената на актива.

Криптовалутите като цяло процъфтяват, когато борсите НЕ са в центъра на вниманието. Най-влиятелният срив на борса в историята ще има трайни шокови вълни. Но както се вижда, ключът за обрат вероятно ще бъде изместването на фокуса от борсовите токени и връщането му към Биткойн„, се казва в анализа.

Не само Santiment изтъкват позитивите за Биткойн и криптопазара, които вероятно ще се появят от срива на FTX. Според известния криптотърговец и пазарен анализатор Мурад Махмудов имплозията на FTX всъщност може да съкрати продължителността на мечия пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL): Какви са бъдещите перспективи на проекта?


Найиб Букеле, президентът на Ел Салвадор, който наскоро разкри, че страната ще купува по 1 BTC дневно, изрази мнение, че фиаското на FTX отново подчертава необходимостта от Биткойн. Той заяви, че Биткойн е противоположност на централизирани структури като FTX, които могат да бъдат използвани за увековечаване на Понци схеми.

Сривът на FTX все още се усеща на пазара

Сагата FTX отчита още повече жертви в допълнение към преките потребители на борсата. Множество свързани с FTX и Alameda субекти излязоха, за да обявят потенциалните си загуби поради дупката от над $10 милиарда в счетоводните книги на борсата.

Джон Рей III, който пое поста главен изпълнителен директор на FTX, след като борсата подаде молба за обявяване в несъстоятелност, е разкритикувал управлението на Сам Банкман-Фрийд, като го определи като най-лошото, което е виждал в над 40-годишната си кариера на специалист по банкрути. В съдебно заявление Рей отбеляза пропуските в надзора, сигурността и корпоративното управление, които са довели до срива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене