НАЧАЛО Алткойни

Solana (SOL): Какви са бъдещите перспективи на проекта?

декември 5, 2022 8:38 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana (SOL): Какви са бъдещите перспективи на проекта?

Транзакциите в секунда на Solana (SOL) достигнаха рекордно високо ниво от 8,453 TPS. За сравнение, дори и след Сливането, Етериум успява да постигне само около 30 TPS, като текущият максимален TPS достига 86.77.

Решението за мащабиране от втори слой Arbitrum One за съпоставка регистрира максимум от 286, но текущият му TPS е 1 транзакция за всеки блок.

Мащабируемостта на Solana го е накарала да се открои

По време на интервю Мат Сорг, продуктов и технологичен лидер на Фондация Solana, обсъди бъдещето на проекта в криптосферата.

Според Сорг Solana е технология, която се отличава от другите протоколи по отношение на мащабируемостта, бъдещия потенциал и технологиите. Той отбеляза, че компанията е готова да се справи с предизвикателствата на мащабирането в бъдеще. Той също така заяви, че платформата е удобна за потребителите и има ясен път за постигане на това.

Той отбеляза, че Solana е предпочитан протокол сред Web3 геймърите поради възможностите си за висока производителност. Той също така добави, че проекта се отличава от останалите поради времето за потвърждаване на транзакциите.

Разбивки на Solana

Обяснявайки причините, поради които Solana изпитва проблеми, Сорг отбеляза, че компанията няма маркетингови притеснения. Той също така сподели, че тя определя своите краткотрайни проблеми като временни прекъсвания, докато други вериги биха ги нарекли претоварване.

Той отбеляза, че по време на прекъсванията на Solana все пак е можела да обработва около сто транзакции в секунда. Това все още е значително повече от това, което другите вериги могат да осигурят. Въпреки това той заяви, че този проблем, макар и да се счита за претоварване от други вериги, е по-скоро прекъсване.

Освен това той отбеляза, че децентрализираната инфраструктура на компанията причинява тези проблеми. Въпреки че различните системи понякога не са съгласни със следващия блок, те все пак биха спрели, защото не могат да разпространяват блокове.

Solana рязко се срина след краха на FTX

По време на срива на FTX Solana претърпя 60% спад за три дни и след седмица падна от около $34 на $14. В докладите се твърдеше, че Alameda, които притежават SOL на стойност $1.2 милирда, могат да се откажат от криптовалутата, за да останат платежоспособни. Това предизвика панически разпродажби сред инвеститорите, което попречи на SOL да се възстанови.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки


Solana претърпя значителни щети по време на мечите пазари, което означава, че е по-вероятно да тръгне надолу, отколкото нагоре. Въпреки това инвеститорите все още са положително настроени към потенциала за възстановяване.

Има ли възможност за завръщане на SOL?

Във видеоклип, публикуван от InvestAnswers, анализатор обсъди последните актуализации на мрежата на Solana, като каза:

Запомнете всички, че криптовалутите са Дарвинови. Въпросът е: “Кой ще оцелее?”

Най-силните винаги оцеляват, а най-силните [оборудвани с] по-ниски такси, най-голям обем TPS, ще оцелеят.

Той заяви, че поради различните си характеристики Solana е сигурен и стабилен актив, който може да се възстанови от сегашния спад на цената си.

Към момента на писане на статията цената на Solana е около $13.9, като не регистрира промяна през последните 24 часа, но отчита 4% скок през последната седмица. От своя рекорден връх от $259 токенът е загубил приблизително 95% от стойността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Следващите месеци може да са много важни за алткойните – анализатор споделя защо

Известен крипто анализатор очаква обещаващи перспективи за алткойните през следващите месеци, докато актуализира гледната си точка за три конкретни дигитални актива.

декември 9, 2023 21:00 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли криптовалутата да достигне $100 преди края на годината?

Наскоро Solana премина през период на консолидация, донякъде засенчен от вниманието към пазарната динамика на Биткойн.

декември 9, 2023 19:00 1 мин. четене

Ново раздаване на безплатни токени в мрежата на Cardano – какво да следим?

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро потвърди предстоящо air drop събитие в мрежата на Cardano и подчерта, че ADA е забележителен токен.

декември 9, 2023 16:00 1 мин. четене

Алткойн се изстреля с над 900%, но анализатор отправи предупреждение

Известен крипто анализатор предупреди инвеститорите за изключително популярна меме монета, базиран на Solana (SOL).

декември 9, 2023 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.