НАЧАЛО Алткойни

Solana (SOL): Какви са бъдещите перспективи на проекта?

декември 5, 2022 8:38 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana (SOL): Какви са бъдещите перспективи на проекта?

Транзакциите в секунда на Solana (SOL) достигнаха рекордно високо ниво от 8,453 TPS. За сравнение, дори и след Сливането, Етериум успява да постигне само около 30 TPS, като текущият максимален TPS достига 86.77.

Решението за мащабиране от втори слой Arbitrum One за съпоставка регистрира максимум от 286, но текущият му TPS е 1 транзакция за всеки блок.

Мащабируемостта на Solana го е накарала да се открои

По време на интервю Мат Сорг, продуктов и технологичен лидер на Фондация Solana, обсъди бъдещето на проекта в криптосферата.

Според Сорг Solana е технология, която се отличава от другите протоколи по отношение на мащабируемостта, бъдещия потенциал и технологиите. Той отбеляза, че компанията е готова да се справи с предизвикателствата на мащабирането в бъдеще. Той също така заяви, че платформата е удобна за потребителите и има ясен път за постигане на това.

Той отбеляза, че Solana е предпочитан протокол сред Web3 геймърите поради възможностите си за висока производителност. Той също така добави, че проекта се отличава от останалите поради времето за потвърждаване на транзакциите.

Разбивки на Solana

Обяснявайки причините, поради които Solana изпитва проблеми, Сорг отбеляза, че компанията няма маркетингови притеснения. Той също така сподели, че тя определя своите краткотрайни проблеми като временни прекъсвания, докато други вериги биха ги нарекли претоварване.

Той отбеляза, че по време на прекъсванията на Solana все пак е можела да обработва около сто транзакции в секунда. Това все още е значително повече от това, което другите вериги могат да осигурят. Въпреки това той заяви, че този проблем, макар и да се счита за претоварване от други вериги, е по-скоро прекъсване.

Освен това той отбеляза, че децентрализираната инфраструктура на компанията причинява тези проблеми. Въпреки че различните системи понякога не са съгласни със следващия блок, те все пак биха спрели, защото не могат да разпространяват блокове.

Solana рязко се срина след краха на FTX

По време на срива на FTX Solana претърпя 60% спад за три дни и след седмица падна от около $34 на $14. В докладите се твърдеше, че Alameda, които притежават SOL на стойност $1.2 милирда, могат да се откажат от криптовалутата, за да останат платежоспособни. Това предизвика панически разпродажби сред инвеститорите, което попречи на SOL да се възстанови.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки


Solana претърпя значителни щети по време на мечите пазари, което означава, че е по-вероятно да тръгне надолу, отколкото нагоре. Въпреки това инвеститорите все още са положително настроени към потенциала за възстановяване.

Има ли възможност за завръщане на SOL?

Във видеоклип, публикуван от InvestAnswers, анализатор обсъди последните актуализации на мрежата на Solana, като каза:

Запомнете всички, че криптовалутите са Дарвинови. Въпросът е: „Кой ще оцелее?“

Най-силните винаги оцеляват, а най-силните [оборудвани с] по-ниски такси, най-голям обем TPS, ще оцелеят.

Той заяви, че поради различните си характеристики Solana е сигурен и стабилен актив, който може да се възстанови от сегашния спад на цената си.

Към момента на писане на статията цената на Solana е около $13.9, като не регистрира промяна през последните 24 часа, но отчита 4% скок през последната седмица. От своя рекорден връх от $259 токенът е загубил приблизително 95% от стойността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене