НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Сривът ще продължи, твърдят от JPMorgan

ноември 10, 2022 17:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Сривът ще продължи, твърдят от JPMorgan

Изследователи от JPMorgan смятат, че цената на най-голямата по пазарна капитализация криптовалута - Биткойн, може да спадне до $13,000 заради кризата с ликвидността на FTX. 

Според информацията, от американският банков гигант смятат, че Биткойн потенциално може да се срине до под $15,000.

JPMorgan прогнозират, че през следващите седмици пазарът ще трябва да се справи с “каскада от маржин колове”, предизвикани от инцидента свързан с ликвидността на една от най-големите крипто борси – FTX.      

На 9 ноември цената на главната криптовалута спадна до ново двугодишно дъно от $15,632. Биткойн се възстанови до $16,784, но много анализатори смятат, че вероятно има път още по-надолу.

След светкавичното разпространение из социалните мрежи на новината за сделката между Binance и FTX, за която по-късно се разбра, че няма да се състой , FTT, родната криптовалута на FTX регистрира сериозен спад на цената от около 80%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето професионални инвеститори се възползват от срива


От своя страна крипто борсата Binance се оттегли от сделката за спасяване на конкурента си FTX на базата на решение, взето в резултат на корпоративна проверка на компанията в затруднено положение. В крипто сектора това се смята като удар по инвеститорите, които се надяваха, че споразумението ще им помогне.

Ръководителят на отдела за техническа стратегия на Fundstrat, Марк Нютън прогнозира, че най-голямата по пазарна капитализация криптовалута вероятно ще тества нивото от $13,000 преди да намери каквато и да е подкрепа. Въпреки това той не изключва идеята, че мечките могат да успеят да тласнат Биткойн под нивото от $10,000.  

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.