НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Сривът ще продължи, твърдят от JPMorgan

ноември 10, 2022 17:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Сривът ще продължи, твърдят от JPMorgan

Изследователи от JPMorgan смятат, че цената на най-голямата по пазарна капитализация криптовалута - Биткойн, може да спадне до $13,000 заради кризата с ликвидността на FTX. 

Според информацията, от американският банков гигант смятат, че Биткойн потенциално може да се срине до под $15,000.

JPMorgan прогнозират, че през следващите седмици пазарът ще трябва да се справи с „каскада от маржин колове“, предизвикани от инцидента свързан с ликвидността на една от най-големите крипто борси – FTX.      

На 9 ноември цената на главната криптовалута спадна до ново двугодишно дъно от $15,632. Биткойн се възстанови до $16,784, но много анализатори смятат, че вероятно има път още по-надолу.

След светкавичното разпространение из социалните мрежи на новината за сделката между Binance и FTX, за която по-късно се разбра, че няма да се състой , FTT, родната криптовалута на FTX регистрира сериозен спад на цената от около 80%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето професионални инвеститори се възползват от срива


От своя страна крипто борсата Binance се оттегли от сделката за спасяване на конкурента си FTX на базата на решение, взето в резултат на корпоративна проверка на компанията в затруднено положение. В крипто сектора това се смята като удар по инвеститорите, които се надяваха, че споразумението ще им помогне.

Ръководителят на отдела за техническа стратегия на Fundstrat, Марк Нютън прогнозира, че най-голямата по пазарна капитализация криптовалута вероятно ще тества нивото от $13,000 преди да намери каквато и да е подкрепа. Въпреки това той не изключва идеята, че мечките могат да успеят да тласнат Биткойн под нивото от $10,000.  

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене