Home

Биткойн (BTC): Сривът ще продължи, твърдят от JPMorgan

10.11.2022 17:29 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Сривът ще продължи, твърдят от JPMorgan

Изследователи от JPMorgan смятат, че цената на най-голямата по пазарна капитализация криптовалута - Биткойн, може да спадне до $13,000 заради кризата с ликвидността на FTX. 

Според информацията, от американският банков гигант смятат, че Биткойн потенциално може да се срине до под $15,000.

JPMorgan прогнозират, че през следващите седмици пазарът ще трябва да се справи с “каскада от маржин колове”, предизвикани от инцидента свързан с ликвидността на една от най-големите крипто борси – FTX.      

На 9 ноември цената на главната криптовалута спадна до ново двугодишно дъно от $15,632. Биткойн се възстанови до $16,784, но много анализатори смятат, че вероятно има път още по-надолу.

След светкавичното разпространение из социалните мрежи на новината за сделката между Binance и FTX, за която по-късно се разбра, че няма да се състой , FTT, родната криптовалута на FTX регистрира сериозен спад на цената от около 80%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето професионални инвеститори се възползват от срива


От своя страна крипто борсата Binance се оттегли от сделката за спасяване на конкурента си FTX на базата на решение, взето в резултат на корпоративна проверка на компанията в затруднено положение. В крипто сектора това се смята като удар по инвеститорите, които се надяваха, че споразумението ще им помогне.

Ръководителят на отдела за техническа стратегия на Fundstrat, Марк Нютън прогнозира, че най-голямата по пазарна капитализация криптовалута вероятно ще тества нивото от $13,000 преди да намери каквато и да е подкрепа. Въпреки това той не изключва идеята, че мечките могат да успеят да тласнат Биткойн под нивото от $10,000.  

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Биткойн: Оптимистична прогноза за втората половина на 2024 г.

В неотдавнашна актуализация Майкъл ван де Поуп, известен крипто анализатор, сподели оптимистичната си прогноза за представянето на Биткойн през втората половина на 2024 г.

18.07.2024 8:00 1мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Етериум след старта на търговията с ETF

Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, прогнозира, че цената на Етериум може да се покачи след старта на Етериум ETF.

17.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн е готов за трети параболичен скок през настоящия цикъл според експерт

Известният крипто стратег Кевин Свенсън подчерта, че Биткойн (BTC) може да навлезе в третата си параболична фаза в рамките на настоящия пазарен цикъл, като направи сравнение с историческото му представяне през 2017 г.

17.07.2024 18:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.