НАЧАЛО Биткойн

Повечето професионални инвеститори се възползват от срива

ноември 10, 2022 12:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето професионални инвеститори се възползват от срива

Продължаващите разпродажби на пазара на криптовалути потенциално повлияха на настроенията на инвеститорите да се включат. 

Въпреки несигурността, част от инвеститорите разглеждат мечите условия като възможност за изграждане на основа за бъдещи печалби. 

Какво сочи опита на професионалните инвеститори?

По-специално, 92% от професионалните инвеститори смятат, че настоящите стойности на популярните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) са привлекателни и подчертават положителните перспективи за сектора, сочи ново проучване на Nickel Digital Asset Management. 

Изследването, базирано на обратна връзка с 200 професионални инвеститори, управляващи активи на стойност $2.2 трилиона в седем държави, установи, че като цяло инвеститорите смятат, че покупката на криптовалути в настоящите условия вероятно ще има по-добра възвръщаемост след пет години. 

В същото време изследването подчертава как професионалните инвеститори са реагирали на пазарните разпродажби, като 56% от тях са намалили своите притежания. На други места 14% посочват, че “драстично са намалили авоарите си” поради широкомащабната корекция. 

Интересно е, че 55% от респондентите отбелязват, че имат експозиция към криптовалути от повече от три години, а дългосрочният им опит е положителен.

Що се отнася до възвръщаемостта, около 72% от инвеститорите отбелязват, че са регистрирали печалби от експозицията си към криптовалути, а 24% оценяват възвръщаемостта си като “много положителна”. Само 6% са регистрирали загуби, а 12% са на нула.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо спадат цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH)?


Като цяло институционалните инвеститори заемат централно място в последния бичи пазар и тяхната роля може да се окаже решаваща за достигането на нови върхове в сектора. Освен това в условията на продължаващата корекция се появиха няколко показателя, които сочат възможно завръщане на професионалните инвеститори. 

Количеството стабилни монети, постъпили в спот борсите, е достигнало нов исторически връх. Исторически погледнато, този показател се използва от институциите за оценка на пазарните тенденции.

Въпреки че пазарът изглеждаше стабилизиран и достигна дъно, повечето активи бяха подложени на значителен натиск от продажби на фона на кризата с несъстоятелността, засегнала криптоборсата FTX. В определен момент пазарът загуби над $100 милиарда в рамките на само 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Инвеститор превърна едва $18 в невероятните $1.5 милиона

На 27 октомври 2020 г. ранен инвеститор придоби над 200 милиарда Шиба Ину (SHIB) токена. По време на тази инвестиция активът се оценяваше на приблизително $0.000000000084245, като в цената му за търговия имаше десет нули.

септември 26, 2023 15:00 1 мин. четене

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира кои ще са водещите токени за 2023: BNB, XRP и VC Spectra

ChatGPT идентифицира три топ токена – XRP, BNB и VC Spectra – като най-добри инвестиционни решения. Коя е най-добрата криптовалута, която да купите за печалби през четвъртото тримесечие?

септември 26, 2023 12:39 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.