НАЧАЛО Биткойн

Повечето професионални инвеститори се възползват от срива

10.11.2022 12:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето професионални инвеститори се възползват от срива

Продължаващите разпродажби на пазара на криптовалути потенциално повлияха на настроенията на инвеститорите да се включат. 

Въпреки несигурността, част от инвеститорите разглеждат мечите условия като възможност за изграждане на основа за бъдещи печалби. 

Какво сочи опита на професионалните инвеститори?

По-специално, 92% от професионалните инвеститори смятат, че настоящите стойности на популярните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) са привлекателни и подчертават положителните перспективи за сектора, сочи ново проучване на Nickel Digital Asset Management. 

Изследването, базирано на обратна връзка с 200 професионални инвеститори, управляващи активи на стойност $2.2 трилиона в седем държави, установи, че като цяло инвеститорите смятат, че покупката на криптовалути в настоящите условия вероятно ще има по-добра възвръщаемост след пет години. 

В същото време изследването подчертава как професионалните инвеститори са реагирали на пазарните разпродажби, като 56% от тях са намалили своите притежания. На други места 14% посочват, че “драстично са намалили авоарите си” поради широкомащабната корекция. 

Интересно е, че 55% от респондентите отбелязват, че имат експозиция към криптовалути от повече от три години, а дългосрочният им опит е положителен.

Що се отнася до възвръщаемостта, около 72% от инвеститорите отбелязват, че са регистрирали печалби от експозицията си към криптовалути, а 24% оценяват възвръщаемостта си като “много положителна”. Само 6% са регистрирали загуби, а 12% са на нула.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо спадат цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH)?


Като цяло институционалните инвеститори заемат централно място в последния бичи пазар и тяхната роля може да се окаже решаваща за достигането на нови върхове в сектора. Освен това в условията на продължаващата корекция се появиха няколко показателя, които сочат възможно завръщане на професионалните инвеститори. 

Количеството стабилни монети, постъпили в спот борсите, е достигнало нов исторически връх. Исторически погледнато, този показател се използва от институциите за оценка на пазарните тенденции.

Въпреки че пазарът изглеждаше стабилизиран и достигна дъно, повечето активи бяха подложени на значителен натиск от продажби на фона на кризата с несъстоятелността, засегнала криптоборсата FTX. В определен момент пазарът загуби над $100 милиарда в рамките на само 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как крипто инвеститор превърна $2,000 в $1.74 милиона с криптовалутата, подкрепена от Андрю Тейт

Съобщава се, че лице, описано като „вътрешен човек“, е превърнало инвестиция от $2,000 в над $1.7 милиона за кратък период от време.

15.06.2024 19:30 1 мин. четене

Представянето на алткойните не оправдава очакванията, но това скоро може да се промени

Главният крипто анализатор на Real Vision Джейми Коутс информира, че макар Етериум (ETH) да е показал добро представяне в началото на този месец, той все още изостава от Биткойн (BTC).

15.06.2024 17:37 2 мин. четене

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.