НАЧАЛО Биткойн

Повечето професионални инвеститори се възползват от срива

ноември 10, 2022 12:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето професионални инвеститори се възползват от срива

Продължаващите разпродажби на пазара на криптовалути потенциално повлияха на настроенията на инвеститорите да се включат. 

Въпреки несигурността, част от инвеститорите разглеждат мечите условия като възможност за изграждане на основа за бъдещи печалби. 

Какво сочи опита на професионалните инвеститори?

По-специално, 92% от професионалните инвеститори смятат, че настоящите стойности на популярните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) са привлекателни и подчертават положителните перспективи за сектора, сочи ново проучване на Nickel Digital Asset Management. 

Изследването, базирано на обратна връзка с 200 професионални инвеститори, управляващи активи на стойност $2.2 трилиона в седем държави, установи, че като цяло инвеститорите смятат, че покупката на криптовалути в настоящите условия вероятно ще има по-добра възвръщаемост след пет години. 

В същото време изследването подчертава как професионалните инвеститори са реагирали на пазарните разпродажби, като 56% от тях са намалили своите притежания. На други места 14% посочват, че „драстично са намалили авоарите си“ поради широкомащабната корекция. 

Интересно е, че 55% от респондентите отбелязват, че имат експозиция към криптовалути от повече от три години, а дългосрочният им опит е положителен.

Що се отнася до възвръщаемостта, около 72% от инвеститорите отбелязват, че са регистрирали печалби от експозицията си към криптовалути, а 24% оценяват възвръщаемостта си като „много положителна“. Само 6% са регистрирали загуби, а 12% са на нула.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо спадат цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH)?


Като цяло институционалните инвеститори заемат централно място в последния бичи пазар и тяхната роля може да се окаже решаваща за достигането на нови върхове в сектора. Освен това в условията на продължаващата корекция се появиха няколко показателя, които сочат възможно завръщане на професионалните инвеститори. 

Количеството стабилни монети, постъпили в спот борсите, е достигнало нов исторически връх. Исторически погледнато, този показател се използва от институциите за оценка на пазарните тенденции.

Въпреки че пазарът изглеждаше стабилизиран и достигна дъно, повечето активи бяха подложени на значителен натиск от продажби на фона на кризата с несъстоятелността, засегнала криптоборсата FTX. В определен момент пазарът загуби над $100 милиарда в рамките на само 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене