НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Цената на хеша достигна историческо дъно

ноември 21, 2022 7:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Цената на хеша достигна историческо дъно

Цената на Биткойн хеша е спаднала до $58,300 за екзахеш на ден, което е ново историческо дъно за показателя като миньорите са останали под изключителен натиск при това понижение.

Цената на Биткойн (BTC) хеша представлява съотношението между печалбите на миньорите в мрежата (изразени в долари) и хеширащата мощност (изразена в екзахашове) на ден.

С други думи това, което ни показва цената на хеша, е доходът, който миньорите генерират за всяка единица от тази изчислителна мощност всеки ден.

Трудност на добива

Ето една графика, която показва тенденцията при този показател за Биткойн през цялата история на криптовалутата:

Както можете да видите на горната графика на Glassnode, от създаването на криптовалутата досега цената на Биткойн хеша се характеризира с обща тенденция на постоянен спад.

Причината за това се крие в концепцията за “трудност на добива”. Това е функция на блокчейна на BTC, която гарантира, че валидаторите на веригата добиват само с постоянна, предназначена за мрежата скорост.

Всеки път, когато хеширащата мощност се повиши, миньорите са в състояние да създават блокове по-бързо благодарение на допълнителната изчислителна мощност. Но тъй като мрежата не желае това, тя увеличава трудността, забавяйки миньорите до необходимата скорост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър коментира пазарните перспективи след срива на FTX


Това означава, че въпреки по-високата хешираща мощност, миньорите все още са в състояние да добиват само същото количество блок-възнаграждения на ден и по този начин цената на хeша намалява.

Тук играят роля и някои други фактори, като например халвинга, който се провежда на всеки 4 години и намалява блок-възнагражденията наполовина.

Приходи на Биткойн миньорите

В общи линии цената на Биткойн променя размера на приходите на миньорите в щатски долари. По време на бичи пазари цената на хеша (временно) прекъсва низходящия тренд и се наблюдава известно покачване поради големите скокове, които BTC наблюдава в такива периоди.

Последните месеци не бяха благосклонни към миньорите, тъй като хеширащата мощност се изстрелваше нагоре докато цената на актива постоянно спадаше, което доведе до рязък спад на цената на хеша.

След последния срив цената на хеша за добив на Биткойн постави ново историческо дъно от $58,300 за екзахаш на ден.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена $16,200 – което представлява спад от 3% за последното денонощие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.