НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Цената на хеша достигна историческо дъно

21.11.2022 7:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Цената на хеша достигна историческо дъно

Цената на Биткойн хеша е спаднала до $58,300 за екзахеш на ден, което е ново историческо дъно за показателя като миньорите са останали под изключителен натиск при това понижение.

Цената на Биткойн (BTC) хеша представлява съотношението между печалбите на миньорите в мрежата (изразени в долари) и хеширащата мощност (изразена в екзахашове) на ден.

С други думи това, което ни показва цената на хеша, е доходът, който миньорите генерират за всяка единица от тази изчислителна мощност всеки ден.

Трудност на добива

Ето една графика, която показва тенденцията при този показател за Биткойн през цялата история на криптовалутата:

Както можете да видите на горната графика на Glassnode, от създаването на криптовалутата досега цената на Биткойн хеша се характеризира с обща тенденция на постоянен спад.

Причината за това се крие в концепцията за “трудност на добива”. Това е функция на блокчейна на BTC, която гарантира, че валидаторите на веригата добиват само с постоянна, предназначена за мрежата скорост.

Всеки път, когато хеширащата мощност се повиши, миньорите са в състояние да създават блокове по-бързо благодарение на допълнителната изчислителна мощност. Но тъй като мрежата не желае това, тя увеличава трудността, забавяйки миньорите до необходимата скорост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър коментира пазарните перспективи след срива на FTX


Това означава, че въпреки по-високата хешираща мощност, миньорите все още са в състояние да добиват само същото количество блок-възнаграждения на ден и по този начин цената на хeша намалява.

Тук играят роля и някои други фактори, като например халвинга, който се провежда на всеки 4 години и намалява блок-възнагражденията наполовина.

Приходи на Биткойн миньорите

В общи линии цената на Биткойн променя размера на приходите на миньорите в щатски долари. По време на бичи пазари цената на хеша (временно) прекъсва низходящия тренд и се наблюдава известно покачване поради големите скокове, които BTC наблюдава в такива периоди.

Последните месеци не бяха благосклонни към миньорите, тъй като хеширащата мощност се изстрелваше нагоре докато цената на актива постоянно спадаше, което доведе до рязък спад на цената на хеша.

След последния срив цената на хеша за добив на Биткойн постави ново историческо дъно от $58,300 за екзахаш на ден.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена $16,200 – което представлява спад от 3% за последното денонощие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.