НАЧАЛО Други

Напрежението между FTX и Бахамските регулатори остава

25.11.2022 9:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Напрежението между FTX и Бахамските регулатори остава

Финансовият регулатор на Бахамските острови защити отношението си към FTX във връзка с твърденията, че е получил неоторизиран достъп до системите на фалиралата крипто борса.

Комисията по ценни книжа на Бахамските острови (SCB) заяви, че Джон Рей – който пое поста главен изпълнителен директор на FTX след оставката на Сам Банкман-Фрийд на 11 ноември – е представил погрешно нейните “навременни действия” чрез “неумерени и неточни твърдения”, в изявление, публикувано в сряда.

Новината идва на фона на усилията за консолидиране на отделните производства по несъстоятелност по глава 11, свързани с FTX. В подадената на 17 ноември документация FTX Trading Ltd. призова производството по глава 15 за обявяване в несъстоятелност в Ню Йорк да бъде прехвърлено в Делауеър. Искането е свързано с FTX Digital Markets Ltd., бахамското подразделение на фирмата, което по-рано подаде молба за защита от фалит в съда по несъстоятелност на САЩ за южния район на Ню Йорк.

Тази молба попада в обхвата на закона за “чуждестранните производства”, което означава, че активите и делата на длъжника са под контрола на чуждестранен съд. Подразделението на FTX на Бахамските острови беше обявено във временна ликвидация от SCB на 10 ноември.

Като обещаващ знак назначените от съда ликвидатори на FTX на Бахамските острови се съгласиха да прехвърлят делото по несъстоятелност в Делауеър по-рано тази седмица. Въпреки това напрежението между управляващите FTX и властите на Бахамите остава.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Етериум скача след нови тестове за тегления на заложените ETH


В подадената молба за прехвърляне FTX заяви, че разполага с “достоверни доказателства, че правителството на Бахамските острови е отговорно за насочването на неоторизиран достъп до системите на длъжниците с цел получаване на дигиталните им активи – което се е случило след започването на тези дела”, като по този начин поставя производството по глава 15 под “сериозен въпрос”.

В последното си изявление SCB заяви, че е “обезпокоително, че длъжниците по глава 11 са избрали да разчитат на изявленията на лица, които те (в други подадени документи) са характеризирали като ненадеждни източници на информация и потенциално “сериозно компрометирани”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.