НАЧАЛО Други

Напрежението между FTX и Бахамските регулатори остава

ноември 25, 2022 9:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Напрежението между FTX и Бахамските регулатори остава

Финансовият регулатор на Бахамските острови защити отношението си към FTX във връзка с твърденията, че е получил неоторизиран достъп до системите на фалиралата крипто борса.

Комисията по ценни книжа на Бахамските острови (SCB) заяви, че Джон Рей – който пое поста главен изпълнителен директор на FTX след оставката на Сам Банкман-Фрийд на 11 ноември – е представил погрешно нейните “навременни действия” чрез “неумерени и неточни твърдения”, в изявление, публикувано в сряда.

Новината идва на фона на усилията за консолидиране на отделните производства по несъстоятелност по глава 11, свързани с FTX. В подадената на 17 ноември документация FTX Trading Ltd. призова производството по глава 15 за обявяване в несъстоятелност в Ню Йорк да бъде прехвърлено в Делауеър. Искането е свързано с FTX Digital Markets Ltd., бахамското подразделение на фирмата, което по-рано подаде молба за защита от фалит в съда по несъстоятелност на САЩ за южния район на Ню Йорк.

Тази молба попада в обхвата на закона за “чуждестранните производства”, което означава, че активите и делата на длъжника са под контрола на чуждестранен съд. Подразделението на FTX на Бахамските острови беше обявено във временна ликвидация от SCB на 10 ноември.

Като обещаващ знак назначените от съда ликвидатори на FTX на Бахамските острови се съгласиха да прехвърлят делото по несъстоятелност в Делауеър по-рано тази седмица. Въпреки това напрежението между управляващите FTX и властите на Бахамите остава.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Етериум скача след нови тестове за тегления на заложените ETH


В подадената молба за прехвърляне FTX заяви, че разполага с “достоверни доказателства, че правителството на Бахамските острови е отговорно за насочването на неоторизиран достъп до системите на длъжниците с цел получаване на дигиталните им активи – което се е случило след започването на тези дела”, като по този начин поставя производството по глава 15 под “сериозен въпрос”.

В последното си изявление SCB заяви, че е “обезпокоително, че длъжниците по глава 11 са избрали да разчитат на изявленията на лица, които те (в други подадени документи) са характеризирали като ненадеждни източници на информация и потенциално “сериозно компрометирани”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.