НАЧАЛО Други

Напрежението между FTX и Бахамските регулатори остава

ноември 25, 2022 9:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Напрежението между FTX и Бахамските регулатори остава

Финансовият регулатор на Бахамските острови защити отношението си към FTX във връзка с твърденията, че е получил неоторизиран достъп до системите на фалиралата крипто борса.

Комисията по ценни книжа на Бахамските острови (SCB) заяви, че Джон Рей – който пое поста главен изпълнителен директор на FTX след оставката на Сам Банкман-Фрийд на 11 ноември – е представил погрешно нейните „навременни действия“ чрез „неумерени и неточни твърдения“, в изявление, публикувано в сряда.

Новината идва на фона на усилията за консолидиране на отделните производства по несъстоятелност по глава 11, свързани с FTX. В подадената на 17 ноември документация FTX Trading Ltd. призова производството по глава 15 за обявяване в несъстоятелност в Ню Йорк да бъде прехвърлено в Делауеър. Искането е свързано с FTX Digital Markets Ltd., бахамското подразделение на фирмата, което по-рано подаде молба за защита от фалит в съда по несъстоятелност на САЩ за южния район на Ню Йорк.

Тази молба попада в обхвата на закона за „чуждестранните производства“, което означава, че активите и делата на длъжника са под контрола на чуждестранен съд. Подразделението на FTX на Бахамските острови беше обявено във временна ликвидация от SCB на 10 ноември.

Като обещаващ знак назначените от съда ликвидатори на FTX на Бахамските острови се съгласиха да прехвърлят делото по несъстоятелност в Делауеър по-рано тази седмица. Въпреки това напрежението между управляващите FTX и властите на Бахамите остава.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Етериум скача след нови тестове за тегления на заложените ETH


В подадената молба за прехвърляне FTX заяви, че разполага с „достоверни доказателства, че правителството на Бахамските острови е отговорно за насочването на неоторизиран достъп до системите на длъжниците с цел получаване на дигиталните им активи – което се е случило след започването на тези дела“, като по този начин поставя производството по глава 15 под „сериозен въпрос“.

В последното си изявление SCB заяви, че е „обезпокоително, че длъжниците по глава 11 са избрали да разчитат на изявленията на лица, които те (в други подадени документи) са характеризирали като ненадеждни източници на информация и потенциално „сериозно компрометирани“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене