НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор предвижда скок от над 70% – ето защо

12.01.2023 7:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор предвижда скок от над 70% – ето защо

Анализаторът Майкъл ван де Поуп посочи, че наблюдава два макроикономически катализатора, които могат да предизвикат силен подем на Биткойн (BTC) до $30,000.

Наскоро той каза на своите последователи в Twitter, че за Биткойн предстои голям отскок.

Шансовете за [значително] рали напоследък се увеличават и мисля, че [нещата] изглеждат добре.

Всичко трябва да бъде подхранено от спада на инфлацията повече от очакваното и от потенциалната пауза на повишенията [на лихвения процент].

Това [може да тласне] Биткойн към $30,000 и повече.

Скок до целта на ван де Поуп предполага потенциал за повишение от над 70% за BTC спрямо текущите цени.

В опит да се пребори с високата инфлация Федералният резерв повиши лихвените проценти многократно през миналата година, като повиши лихвения процент по федералните фондове от 0% до 0.25% през януари 2022 г. чак до 4.25% – 4.50% през декември.

Високите лихвени проценти обикновено са неблагоприятни за рискови активи като най-голямата криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2023-та ще бъде „година за оцеляване“ – Майк Новограц


Същевременно един обрат в строгите парични политики на Фед може да предизвика приток на инвестиции в рискови активи.

Майкъл ван де Поуп също така сподели, че изчаква публикуването на индекса на потребителските цени (ИПЦ) на 12 януари. Трейдърите следят внимателно тези данни, за да видят дали инфлацията е в отстъпление, тъй като това може да окаже натиск върху Федералния резерв да преразгледа политиката си.

Ван де Поуп очаква BTC да се отдръпне, преди биковете да успеят да преодолеят съпротивата около $17,500.

Биткойн наистина продължи ралито и попада в съпротивата.

Съмнявам се, че ще пробием от раз, нуждае се от ясна убеденост през следващите 24 часа, в противен случай е възможна меча дивергенция.

На по-ниската времева рамка:

Необходимо е да се задържим над $17,350, за да продължим възхода, в противен случай [може да е подвеждащо движение].

Какво е индекса на потребителските цени (ИПЦ) на САЩ и защо има значение?

Това е мярка за средното изменение на цените на стоките и услугите, потребявани от домакинствата. Той се изчислява от Бюрото за трудова статистика (BLS) и се използва като мярка за инфлацията.

Индексът измерва средното изменение на цените на фиксирана кошница от стоки и услуги, включваща храна, жилища, транспорт, медицински грижи и други.

Цените на стоките и услугите се изследват периодично, а индексът се изчислява чрез осредняване на тези цени за определен период от време. Най-често използваният показател е “Индекс на потребителските цени за всички градски потребители” (познат като CPI-U), който измерва изменението на цените на стоките и услугите, потребявани от около 87% от цялото население на САЩ.


НЕ ПРОПУСКАЙ: „Биткойн е най-сигурната, най-децентрализираната и най-ликвидната мрежа“ – инвестиционен гигант


Индексът се използва по различни начини, един от които е като индикатор за инфлацията и като мярка за разходите за живот. Когато ИПЦ се повишава, това означава, че цените се увеличават и парите на хората имат по-малка покупателна сила. Освен това промените в индекса на потребителските цени се използват за извършване на корекции в някои финансови инструменти, като например облигации, деривати и пенсионни планове, които се индексират спрямо инфлацията.

Друга употреба е като ориентир за коригиране на държавните плащания, като например социалното осигуряване, социалните плащания и други форми на обществено подпомагане. Индексът на потребителските цени се използва и за коригиране на данъчните ставки, които се индексират с инфлацията, така че хората да не бъдат изтласкани към по-високи данъчни ставки поради повишаването на цените.

Той се използва широко и от финансови анализатори, инвеститори и икономисти, за да добият представа за резултатите от икономиката и да правят прогнози.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.